Η Apple παρουσίασε χθες την τέταρτη beta έκδοση του επερχόμενου macOS Monterey 12.1. Οι developers και οι public testers μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα έκδοση για δοκιμαστικούς σκοπούς. Το νέο λογισμικό έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της τρίτης beta και περίπου ένα μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορία του macOS Monterey.

Μάθετε περισσότερα: Το MacOS Monterey κυκλοφορεί τώρα σε όλους τους Mac!

Οι εγγεγραμμένοι developers μπορούν να κάνουν λήψη του macOS Monterey‌ 12.1 beta profile μέσω του Apple Developer Center και μετά την εγκατάσταση του κατάλληλου profile, η έκδοση beta θα είναι διαθέσιμη μέσω του Software Update mechanism στα System Preferences.

Το macOS Monterey‌ 12.1 φέρνει το SharePlay σε Mac για πρώτη φορά. Το SharePlay είναι μια νέα δυνατότητα που έχει σχεδιαστεί από την Apple για να προσφέρει ακόμα περισσότερη διασκέδαση στους χρήστες της. Το νέο feature επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τηλεόραση, να ακούν μουσική και να παίζουν παιχνίδια με φίλους και μέλη της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια μιας κλήσης μέσω FaceTime.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει το ελάττωμα του macOS Monterey

Το SharePlay επιτρέπει σε όλα τα είδη εφαρμογών να λειτουργούν με το FaceTime, με το περιεχόμενο να συγχρονίζεται για όλα τα άτομα που συμμετέχουν στην κλήση FaceTime. Μπορείτε να ακούσετε μουσική με το Apple Music και να αποκτήσετε πρόσβαση σε shared playlists, να παρακολουθήσετε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες μαζί, να κάνετε γυμναστική μαζί, ακόμη και να μοιραστείτε την οθόνη σας για πράγματα όπως η αντιμετώπιση προβλημάτων συσκευής.

macOS Monterey 12.1: Κυκλοφόρησε τέταρτη beta έκδοση για developers

Η Apple σχεδίασε το SharePlay για να λειτουργεί με εφαρμογές της, όπως το Apple TV, το Apple Fitness+ και το Apple Music, αλλά υπάρχει επίσης ένα API για προγραμματιστές, ώστε εφαρμογές τρίτων να μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν SharePlay ‌FaceTime‌ features για παιχνίδια και άλλες εμπειρίες.

Δείτε επίσης: iOS 15 FaceTime: Πώς μπορούν να συμμετάσχουν σε κλήση Android και Windows χρήστες;

Το SharePlay είναι ήδη διαθέσιμο στις εκδόσεις iOS 15.1, iPadOS 15.1 και tvOS 15.1, επομένως η ενημέρωση macOS Monterey 12.1 θα φέρει και στα Mac αυτή την ενδιαφέρουσα δυνατότητα.

Πηγή: macrumors