Το TikTok παρουσιάζει το Creator Next, για να βοηθήσει τους creators να δημιουργούν περισσότερα έσοδα καθώς αναπτύσσουν τις κοινότητές τους στην πλατφόρμα. Ένας creator που γίνεται μέλος του TikTok Creatοr Next, αποκτά πρόσβαση σε εργαλεία και δυνατότητες που του επιτρέπουν να μετατρέψει τη δημιουργικότητα και το πάθος του σε κάτι μεγαλύτερο.

Μέσω του TikTok Creatοr Next, οι creators (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) θα έχουν πολλούς τρόπους για να κάνουν ακόμα καλύτερα βίντεο αλλά και να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με brands.

Δείτε επίσης: Oxford High School επίθεση: Βίντεο στο TikTok δείχνει πώς ξέφυγαν μερικοί μαθητές από το δράστη

Σε μια ανάρτηση στο newsroom του TikTok, η πλατφόρμα εξηγεί ότι παράλληλα με το Creator Next, εισάγει ευρέως το tipping feature, που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα απευθείας στους αγαπημένους τους δημιουργούς.

Αυτές οι ενέργειες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του TikTok να διατηρήσει τους creators στην πλατφόρμα του και να τους αποτρέψει από το να μεταβούν σε άλλα δημοφιλή δίκτυα που πληρώνουν τους δημιουργούς, όπως το Instagram, το Facebook, το YouTube και το Snapchat. Νωρίτερα, οι χρήστες δυσκολεύονταν να βρουν τρόπους για να κερδίζουν χρήματα κατευθείαν μέσω της εφαρμογής. Έπρεπε να εξασφαλίσουν συμφωνίες και χορηγίες εκτός της εφαρμογής. Για να διορθωθεί αυτό, η πλατφόρμα κυκλοφόρησε αργότερα το Creator Fund, για να ανταμείψει τους πιο δημοφιλείς creators της πλατφόρμας.

Δείτε επίσης: Το Twitter θα απαγορεύσει την κοινή χρήση φωτογραφιών/βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Επίσης, το TikTok άρχισε να δοκιμάζει τον Οκτώβριο το Tips, έναν άλλον τρόπο για να βγάλουν χρήματα οι creators του. Αλλά τώρα φαίνεται ότι η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλους τους creators που πληρούν τις απαιτήσεις του TikTok. Για να μπορεί ένας creator να αξιοποιήσει το Tips πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχει λογαριασμό σε καλή κατάσταση και να έχει 100.000 followers ή περισσότερους. Το TikTok σημειώνει ότι οι δημιουργοί θα λαμβάνουν το 100% των tips και ότι αυτά θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω της υπηρεσίας πληρωμών Stripe, με τους tippers να επιβαρύνονται με μια μικρή χρέωση.

Στην ανάρτησή της, η πλατφόρμα σημείωσε επίσης ότι επεκτείνει το Live Gifts feature, το οποίο επιτρέπει στους θεατές να δωρίζουν diamonds – ένα εικονικό νόμισμα που μπορεί να εξαργυρωθεί σε μετρητά – κατά τη διάρκεια livestreams. Το TikTok προσθέτει τώρα το Video Gifts, επιτρέποντας στους χρήστες να δωρίζουν diamonds κατά τη διάρκεια κανονικών, non-live βίντεο. Όπως και με το Tips, οι creators πρέπει να έχουν 100.000 followers ή περισσότερους (μεταξύ μερικών άλλων).

Δείτε επίσης: Το Twitter λανσάρει τη δυνατότητα tipping στους χρήστες Android

Επιπλέον, το TikTok παρέχει σε περισσότερους creators πρόσβαση στο Creatοr Marketplace, ένα portal όπου οι creators μπορούν να βρουν και να συνεργαστούν με επιχειρηματικούς εταίρους για να κερδίσουν χρήματα μέσω sponsored videos. Οι creators χρειάζονται πλέον 10.000 followers για πρόσβαση στο Marketplace (νωρίτερα χρειάζονταν 100.000 followers).

Όλα αυτά τα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των Creator Fund, Creator Marketplace, Live Gifts, Video Gifts και Tips, θα εμφανίζονται στο Creator Next portal. Το TikTok σημειώνει ότι οι δημιουργοί πρέπει “να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις followers”, καθώς και να έχουν 1.000 views τις τελευταίες 30 ημέρες για να χρησιμοποιήσουν το Creatοr Next. Το feature είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, ενώ η υποστήριξη για τον Καναδά και την Αυστραλία θα φτάσει τους επόμενους μήνες.

Πηγή: The Verge