Στο πλαίσιο των προσπαθειών επέκτασης των πληροφοριών για την υγεία, σήμερα η Google ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα αναζήτησης που θα επιτρέπει στους γιατρούς να αναφέρουν ποιες είναι οι γλώσσες που μπορούν να μιλήσουν.

Δείτε επίσης: Google: Η επιστροφή στα γραφεία αναβάλλεται ξανά

Οι άνθρωποι που μιλούν άλλες γλώσσες εκτός από τα αγγλικά συχνά δυσκολεύονται να πλοηγηθούν στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και κινδυνεύουν με λάθος ιατρικά αποτελέσματα επειδή έχουν μεγάλο πρόβλημα στην επικοινωνία με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας. Όπως είναι λογικό λαμβάνουν καλύτερη φροντίδα από τους παρόχους υπηρεσιών υγείας όταν έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευμένους διερμηνείς ή τους επισκέπτονται γιατροί που μιλούν τη μητρική τους γλώσσα.

Δείτε επίσης: Η Google χρησιμοποιεί το MLPerf για να επιδείξει την απόδοση σε γιγάντια έκδοση του BERT

Σε μια ανάρτηση, η Google επέστησε την προσοχή σε άλλες δυνατότητες που προστέθηκαν πρόσφατα στην αναζήτηση οι οποίες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με το σύστημα υγείας. Μια από αυτές της δυνατότητες είναι ότι πλέον οι χρήστες μπορούν να βλέπουν ποια ασφαλιστικά δίκτυα γίνονται αποδεκτά από τους παρόχους

που αναφέρονται σε μια αναζήτηση. Στο κινητό, οι άνθρωποι μπορούν πλέον να φιλτράρουν κατά παρόχους που δέχονται το Medicare, μια δυνατότητα που ο εκπρόσωπος Iz Conroy είπε στο The Verge ότι έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Δείτε επίσης: Google search: Κόλπα που κάνουν πιο εύκολες τις αναζητήσεις σας

Οι ενημερώσεις ενώνουν ένα σύνολο άλλων λειτουργιών που διαθέτει η Google για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προσθήκης συνδέσμων σε ιστότοπους όπου οι ασθενείς μπορούν να κλείσουν ραντεβού, να καταγράφουν τις παθήσεις που αντιμετωπίζει ένα ιατρείο και να σημειώνουν εάν ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρικά αμαξίδια.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com