Η παγκόσμια έλλειψη chip έχει επηρεάσει ακόμη μια κάμερα από τη σειρά της Sony. Αυτή τη φορά, η Sony αναστέλλει τις παραγγελίες για τη ZV-E10, μια mirrorless κάμερα vlogging που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο.

Δείτε ακόμα: Στέλεχος της Sony απολύθηκε μετά από κατηγορίες για παιδοφιλία

Σύμφωνα με το Digital Photography Review, η Sony ανακοίνωσε την αναστολή της κάμερας σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό της, σημειώνοντας ότι δεν θα πουλά πλέον τη ZV-E10 στο ηλεκτρονικό της κατάστημα ή μέσω οποιουδήποτε από τους διανομείς της προς το παρόν. «Όσον αφορά τα προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης, η προμήθεια ανταλλακτικών καθυστερεί λόγω των επιπτώσεων των παγκόσμιων ελλείψεων ημιαγωγών», αναφέρει σε ένα σημείο η ανακοίνωση της Sony.

Δείτε επίσης: Sony PS5: Εγγραφείτε και μπορεί να αγοράσετε μία κονσόλα για τις γιορτές

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η μόνη συσκευή που η Sony αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά φέτος. Τον Νοέμβριο, η εταιρεία σταμάτησε να πουλά τις κάμερες της σειράς A7 II, A6400 και A1600, μαζί με το μικρόφωνο ECM-B1M shotgun και τη βιντεοκάμερα PXW-Z190. Η Sony έθεσε επίσης τη βιντεοκάμερα Handycam HDR-CX680 σε αναμονή τον Απρίλιο. Η Sony A9

φαίνεται επίσης να διακόπηκε ή απλώς σε να διατίθεται σε πολύ μικρή ποσότητα, καθώς αναφέρεται ως “πλέον μη διαθέσιμη” τόσο στο Adorama όσο και στο B&H Photo. Το ίδιο ισχύει και για την εξάχρονη Sony A7R II, η οποία επίσης αναφέρεται ως μη διαθέσιμη στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Δείτε ακόμα: GoPro: Η έλλειψη chip δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις των γιορτών

Όπως βασικά κάθε άλλη βιομηχανία αυτή τη στιγμή, οι εταιρείες φωτογραφικών μηχανών δυσκολεύονται να κατασκευάσουν αρκετά προϊόντα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Τον Ιούνιο, η Nikon σταμάτησε να περιλαμβάνει τον προσαρμογέα AC EH-7P με τις κάμερες Z7 και Z7 II, καθώς δεν έχει αρκετά εξαρτήματα για να τον κυκλοφορήσει. Η Canon έχει επίσης ανακοινώσει καθυστερήσεις αποστολής έως και “μισό χρόνο” στους καταναλωτές που έχουν παραγγείλει το νέο της mirrorless  μοντέλο EOS R3, ενώ καθυστερήσεις αποστολής έπληξαν επίσης τη Fujifilm για το X-S10 και κάποιο άλλο εξοπλισμό κάμερας νωρίτερα φέτος.