Το WhatsApp έχει προσθέσει νέα disappearing messages tools, για να κάνει τις συνομιλίες πιο ιδιωτικές και προστατευμένες.

Τα νέα εργαλεία θα επιτρέψουν στους χρήστες του WhatsApp να ενεργοποιούν τα disappearing messages για όλες τις συνομιλίες τους ταυτόχρονα, πράγμα που σημαίνει ότι καμία συνομιλία δεν θα παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους μια ποικιλία επιλογών σχετικά με τη διάρκεια παραμονής των μηνυμάτων στις συνομιλίες. Προηγουμένως, περιορίζονταν σε 7 ημέρες, αλλά τώρα μπορούν να επιλέξουν τις 24 ώρες ή τις 90 ημέρες. Όταν περάσει το χρονικό περιθώριο που έχουν επιλέξει οι χρήστες, οι συνομιλίες τους θα εξαφανίζονται.

Δείτε επίσης: WhatsApp για iOS: Δοκιμάζεται το νέο κουμπί «undo» για Status posts

Οι υπεύθυνοι του WhatsApp είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ο στόχος είναι να διαγράφονται όλα τα μηνύματα από προεπιλογή, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα μπορεί να κατασκοπεύσει τις συνομιλίες των χρηστών.

Σύμφωνα με το WhatsApp, η αλλαγή έγινε για να δώσει στους ανθρώπους την “ελευθερία να είναι ειλικρινείς και άνετοι, γνωρίζοντας ότι η συνομιλία δεν καταγράφεται και δεν αποθηκεύεται κάπου για πάντα“. Η τρέχουσα προεπιλογή για την αποθήκευση όλων των συνομιλιών για πάντα είναι κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς, ενώ μπορεί να είναι και επικίνδυνο, αφού θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στις συνομιλίες.

Εάν οι χρήστες ενεργοποιήσουν τα disappearing messages από προεπιλογή στο WhatsApp, τότε όλες οι νέες συνομιλίες που έχουν δημιουργηθεί είτε από εσάς είτε από άλλο άτομο, θα εξαφανιστούν μετά την πάροδο του επιλεγμένου χρόνου. Μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί για όλα τα groups που δημιουργούνται.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp στο web αποκτά έναν built-in κατασκευαστή αυτοκόλλητων

Εάν ξεκινήσει μια συνομιλία με κάποιον που έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία από προεπιλογή, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα υποδεικνύει τι έχει επιλέξει.

Φυσικά, οποιαδήποτε συνομιλία μπορεί να γίνει μόνιμη εάν θέλει ο χρήστης, και οι νέες ρυθμίσεις δεν θα κάνουν αλλαγές σε καμία από τις υπάρχουσες συνομιλίες.

Το να ζούμε χωριστά από την οικογένεια και τους φίλους για περισσότερο από ένα χρόνο κατέστησε πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι επειδή δεν μπορούμε να μιλήσουμε από κοντά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσουμε το απόρρητο των προσωπικών μας συνομιλιών“, ανέφερε το WhatsApp. “Πιστεύουμε ότι τα disappearing messages μαζί με την end-to-end κρυπτογράφηση στο WhatsApp είναι δύο κρίσιμα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τι σημαίνει να είσαι μια υπηρεσία ιδιωτικών μηνυμάτων σήμερα και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην αίσθηση μιας προσωπικής συνομιλίας“.

Δείτε επίσης: Πώς να κρύψετε το WhatsApp Status σας από συγκεκριμένους φίλους;

Ο Mark Zuckerberg δημοσίευσε ένα παρόμοιο μήνυμα στο λογαριασμό του:

Διαθέτουμε μια νέα επιλογή disappearing messages στο WhatsApp σήμερα, ώστε να μπορείτε να κάνετε όλες τις νέες συνομιλίες να εξαφανίζονται από προεπιλογή μετά από 24 ώρες, 7 ημέρες ή 90 ημέρες“, έγραψε. “Δεν χρειάζεται να μένουν όλα τα μηνύματα για πάντα“.

Η επιλογή βρίσκεται στις ρυθμίσεις απορρήτου, κάτω από το “default message timer“.

Πηγή: The Independent