Εάν πρέπει να λάβετε το άθροισμα δύο ή περισσότερων αριθμών στα υπολογιστικά φύλλα σας, το Microsoft Excel σας δίνει πολλές επιλογές για να το πραγματοποιήσετε. Θα σας δείξουμε τους διαθέσιμους τρόπους πρόσθεσης στο Excel, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης χωρίς τύπο.

Δείτε επίσης: Κακόβουλα πρόσθετα Excel XLL προωθούν το κακόβουλο λογισμικό RedLine

Πώς να προσθέσετε αριθμούς χρησιμοποιώντας το σύμβολο συν

Για να προσθέσετε αριθμούς χρησιμοποιώντας το σύμβολο συν (+), πρώτα, κάντε κλικ στο κελί στο οποίο θέλετε να εμφανιστεί το αποτέλεσμα.

Σε αυτό το κελί, πληκτρολογήστε τον ακόλουθο τύπο. Αντικαταστήστε το 5 και το 10 σε αυτόν τον τύπο με τους αριθμούς που θέλετε να προσθέσετε.

Πατήστε Enter και το Excel θα προσθέσει τους αριθμούς και θα εμφανίσει το αποτέλεσμα στο επιλεγμένο κελί σας.

Αντί να προσδιορίζετε αριθμούς απευθείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναφορές κελιών στον παραπάνω τύπο. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο εάν έχετε ήδη καθορίσει αριθμούς σε συγκεκριμένα κελιά στο υπολογιστικό φύλλο σας και θέλετε να προσθέσετε αυτούς τους αριθμούς. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε μια αναφορά κελιού αργότερα, ώστε να μπορείτε γρήγορα και εύκολα να αλλάξετε έναν αριθμό σε μια εξίσωση και να λάβετε αμέσως ένα ενημερωμένο αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Πώς να αλλάξετε τη μορφή της ημερομηνίας

Θα χρησιμοποιήσουμε το παρακάτω υπολογιστικό φύλλο για να δείξουμε την προσθήκη αναφοράς κελιού. Σε αυτό το υπολογιστικό φύλλο, θα προσθέσουμε τους αριθμούς στα κελιά C2 και C3 και θα εμφανίσουμε την απάντηση στο κελί C5.

Στο κελί C5, θα πληκτρολογήσουμε αυτόν τον τύπο και, στη συνέχεια, θα πατήσουμε το Enter:

Θα δείτε αμέσως την απάντηση στο κελί C5.

Πώς να προσθέσετε αριθμούς χρησιμοποιώντας το AutoSum

Η λειτουργία AutoSum του Excel εντοπίζει αυτόματα το εύρος των αριθμών που θέλετε να προσθέσετε και εκτελεί τον υπολογισμό για εσάς.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, κάντε κλικ στο κελί δίπλα στο σημείο όπου βρίσκονται οι αριθμοί σας. Στο παρακάτω παράδειγμα, θα κάνετε κλικ στο κελί C8.

Στην κορδέλα του Excel στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα “Home”. Στη συνέχεια, στην ενότητα “Επεξεργασία” στα δεξιά, κάντε κλικ στο εικονίδιο “AutoSum”.

Το Excel θα επιλέξει αυτόματα το εύρος των αριθμών σας και θα το επισημάνει. Για να εκτελέσετε το άθροισμα αυτών των αριθμών, πατήστε Enter στο πληκτρολόγιό σας.

Και είστε έτοιμοι! Τώρα έχετε την απάντησή σας στο κελί C8.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διορθώνει Excel zero-day που χρησιμοποιείται σε επιθέσεις

Πώς να προσθέσετε αριθμούς χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση SUM

Η συνάρτηση SUM στο Excel είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος προσθήκης αριθμών σε υπολογιστικά φύλλα του Excel.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συνάρτηση, κάντε πρώτα κλικ στο κελί στο οποίο θέλετε να εμφανιστεί το αποτέλεσμα. Σε αυτό το παράδειγμα, κάντε κλικ στο κελί C8.

Στο κελί C8 (ή σε οποιοδήποτε άλλο κελί που έχετε επιλέξει να εμφανίζεται η απάντηση), πληκτρολογήστε τον ακόλουθο τύπο. Αυτός ο τύπος προσθέτει τους αριθμούς στα κελιά μεταξύ C2 και C6, με τα δύο αυτά κελιά να περιλαμβάνονται. Μη διστάσετε να αλλάξετε αυτό το εύρος για να προσαρμόσετε το εύρος των αριθμών που θέλετε να προσθέσετε.

Πατήστε Enter για να δείτε το αποτέλεσμα στο κελί σας.

Και έτσι προσθέτετε αριθμούς χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους στα υπολογιστικά φύλλα του Microsoft Excel. Εάν θέλετε να κάνετε αφαίρεση στο Excel, είναι εξίσου εύκολο να το κάνετε.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com