Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόσες αλλαγές έφερε στο τραπέζι το Android 12 όταν άρχισε να κυκλοφορεί σε συσκευές τον Οκτώβριο. Είναι μια από τις πιο σημαντικές ενημερώσεις στην πλατφόρμα smartphone της Google καθώς έφερε τα εξής: ολοκαίνουργια σχεδίαση που βασίζεται στο δυναμικό θέμα, μαζική εστίαση στην ασφάλεια και πολλά άλλα. Αν και τα scrolling screenshots έφτασαν τελικά στις συσκευές Pixel με αυτό το λογισμικό, ο Chrome δεν είχε προσθέσει την επίσημη υποστήριξη. Ευτυχώς, τελικά το θέμα διορθώθηκε.

Δείτε επίσης: Πώς να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης στον Google Chrome

Ως μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο Android, η έλλειψη υποστήριξης του Chrome για scrolling screenshots ήταν πολύ αισθητή κατά την κυκλοφορία. Όταν η Google κυκλοφόρησε την τρίτη της beta αυτό το καλοκαίρι, ο Chrome εξακολουθούσε να μην έχει αυτή τη λειτουργία και όπως μάθαμε τον Αύγουστο, η ομάδα προγραμματιστών είχε κάποια επιπλέον δουλειά να κάνει για να είναι έτοιμη. Χρειάστηκε περισσότερος χρόνος από όσο περίμεναν οι περισσότεροι χρήστες, αλλά το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του Android πλέον υποστηρίζει τα scrolling screenshots στην τελευταία του έκδοση.

Δείτε επίσης: Ο Google Chrome 96 “σπάει” Twitter, Discord και Instagram

Το ζήτημα εδώ οφείλεται στο πώς η Google ενσωμάτωσε αυτήν τη δυνατότητα στη φετινή ενημέρωση. Αντί να τραβήξει ένα σωρό screenshots και να τα συνδυάσει στο παρασκήνιο, τα scrolling screenshots χρησιμοποίησαν το View κάθε εφαρμογής για την καταγραφή περιεχομένου τόσο εντός όσο και εκτός οθόνης. Δυστυχώς, αυτό ήρθε σε διένεξη με τον Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης, καθώς οι εφαρμογές WebView δεν λειτουργούν σωστά με το εργαλείο.

Φαίνεται ότι αυτή η δυνατότητα είναι πλέον διαθέσιμη για όλους, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η Google κυκλοφόρησε τον Chrome 96 στους χρήστες. Χρησιμοποιήστε το τυπικό screenshot shortcut για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο της οθόνης και, στη συνέχεια, πατήστε “Capture more” στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε το zone που περιλαμβάνεται στην επόμενη σελίδα και να την αποθηκεύσετε όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε σελιδοδείκτες στον Google Chrome

Η Google εργάζεται σκληρά για να τελειοποιήσει το Android 12 από τον Οκτώβριο που κυκλοφόρησε σε συσκευές Pixel. Μόλις χθες, κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για τα τηλέφωνά της που περιελάμβανε περισσότερες από 100 διορθώσεις σφαλμάτων, αν και οι χρήστες των Pixel 6 και 6 Pro θα πρέπει να περιμένουν μερικές εβδομάδες για να έρθει στις συσκευές τους.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com