Το Telegram μέσω του τελευταίου update απέκτησε μια σειρά από νέες δυνατότητες που ενισχύουν το απόρρητο και δίνουν στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στις συνδεδεμένες συσκευές τους.

Telegram update: Νέες δυνατότητες ενισχύουν το απόρρητο

Δείτε επίσης: Συνελήφθησαν διαχειριστές Telegram channels για πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Σε ό,τι αφορά το απόρρητο, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων επιτρέπει πλέον στους κατόχους ομάδων και καναλιών να περιορίζουν τη δυνατότητα άλλων να προωθούν, να κάνουν screengrab ή να αποθηκεύουν το περιεχόμενό τους. Ο στόχος είναι να προστατεύσετε τις αναρτήσεις σας από ανεπιθύμητο κοινό. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της ομάδας και να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Restrict saving content”.

Ένα άλλο αξιόλογο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων κατά ημερομηνία. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο σε συνομιλίες ένας προς έναν και μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών από το οποίο θα διαγράψετε το ιστορικό συνομιλιών.

Η ενημέρωση σάς επιτρέπει και να δημοσιεύετε ανώνυμα σε δημόσιες ομάδες. Με τη δυνατότητα ανωνυμίας του Telegram, μπορείτε να δημοσιεύετε ως κανάλι σε δημόσιες ομάδες. Εάν διαχειρίζεστε πολλά κανάλια, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από αυτά και το Telegram θα προσθέσει το όνομα και τη φωτογραφία αυτού του καναλιού σε όλα τα μηνύματα που δημοσιεύετε.

Δείτε επίσης: Telegram bots προσπαθούν να κλέψουν τα one-time passwords σας

Επίσης, το Telegram έχει προσθέσει και έναν έξυπνο τρόπο για να συνδεθείτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης. Όταν ενεργοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα, θα σας ζητηθεί να προσδιορίσετε τα τελευταία ψηφία του τηλεφωνικού αριθμού από τον οποίο πραγματοποιείται η κλήση.

Για τη διαχείριση πολλών συσκευών, η εφαρμογή έχει προσθέσει ένα νέο κουμπί στο μενού συσκευών για τη σύνδεση ενός desktop. Υπάρχει και μια επιλογή αυτόματης αποσύνδεσης ανενεργών συσκευών μετά από μια ορισμένη περίοδο.

Δείτε επίσης: Οι κυβερνοεγκληματίες αφήνουν το dark web και «μετακομίζουν» στο Telegram

Τέλος, η υπηρεσία έχει επεκτείνει τα chat themes της σε τηλέφωνα Android. Αυτά τα themes που παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν μόνο σε iOS.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com