Το αρχικό PlayerUnknown’s Battlegrounds, περισσότερο γνωστό ως PUBG, μεταφέρεται σε ένα νέο μοντέλο για δωρεάν παιχνίδι από τις 12 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο προγραμματιστής Krafton στα The Game Awards την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: PUBG’s success story: Η ιστορία πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι

Το PUBG ήταν ένα επί πληρωμή παιχνίδι από τότε που κυκλοφόρησε στο Steam, με πρώιμη πρόσβαση από το 2017. Πολύ σύντομα έκανε τεράστια επιτυχία και έγινε τόσο δημοφιλές, που ενέπνευσε την Epic Games να δημιουργήσει μια δωρεάν λειτουργία battle royale για το νέο της τότε Tower Defense παιχνίδι, γνωστό ως Fortnite. Το Fortnite: Battle Royale έγινε από τότε ένας μαγνήτης ψυχαγωγίας μικρούς και μεγάλους παίκτες, πιθανότατα εν μέρει επειδή ήταν δωρεάν, και η Activision Blizzard κυκλοφόρησε επίσης το δικό της εξαιρετικά δημοφιλές free-to-play shooter battle royale, το Call of Duty: Warzone.

Δείτε ακόμα: Οκτάχρονος gamer του Fortnite κέρδισε 33.000 $ και ένα PC 5.000 $

Αν και το PUBG θα είναι σύντομα δωρεάν, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που θα είναι κλειδωμένα και οι παίκτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο με χρέωση μετά την αλλαγή. Η Krafton σχεδιάζει να εισάγει μια προαιρετική εφάπαξ “αναβάθμιση λογαριασμού” 12,99 $ που ονομάζεται Battlegrounds Plus, η οποία σας δίνει πρόσβαση σε κατάταξη και προσαρμοσμένους τρόπους αντιστοίχισης, ειδικά στοιχεία εντός του παιχνιδιού

και πολλά άλλα. Όσοι έχουν ήδη πληρώσει για το ΡUBG θα λάβουν το Ειδικό Αναμνηστικό Πακέτο PUBG, το οποίο περιλαμβάνει το Battlegrounds Plus και πρόσθετα στοιχεία εντός του παιχνιδιού.

Δείτε επίσης: Ο δημιουργός του PUBG σχεδιάζει IPO αξίας $27,2 δισεκατομμυρίων!

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό, το PUBG: Battlegrounds παρέμεινε δημοφιλές, έχοντας πουλήσει 75 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του, είπε ο Dave Curd της Krafton. Και στο κινητό, το PUBG είναι ένα από τα μεγαλύτερα franchise. Το δωρεάν PUBG Mobile έχει ληφθεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές και η Krafton κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα δεύτερο δωρεάν παιχνίδι PUBG για κινητά, το ΡUBG: New State.