Σχεδόν τα τρία τέταρτα των software developers αναζητούν ενεργά νέες θέσεις εργασίας ή είναι ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες – με τον μισθό να είναι ο κύριος κινητήριος παράγοντας πίσω από την απόφασή τους να αλλάξουν δουλειά.

Δείτε επίσης: macOS Monterey 12.1: Κυκλοφόρησε τέταρτη beta έκδοση για developers

Σύμφωνα με μια έρευνα σε περισσότερους από 500 developers που πραγματοποιήσε το Stack Overflow, το 65% των developers αναφέρει τον μισθό ως τον σημαντικότερο παράγοντα που εξετάζει σε μια νέα θέση εργασίας. Ο αμέσως επόμενος παράγοντας είναι η επιθυμία του εργαζόμενου να εργαστεί με νέες τεχνολογίες (39%), ακολουθούμενος από καλύτερη ισορροπία εργασίας/ζωής (36%) και τις ευκαιρίες ανάπτυξης ή ηγεσίας (36%).

Η έρευνα επιχείρησε να συγκεντρώσει μια εικόνα για το πώς οι ομάδες τεχνικής στρατολόγησης μπορούν να προσελκύσουν ταλέντα εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού για ειδικευμένους ψηφιακούς εργαζόμενους.

Πάνω από το 53% των developers που απάντησε δήλωσε ότι θέλει να δοθεί προτεραιότητα στην εμπειρία του προγραμματιστή στην εργασία, με το salary transparency να έρχεται δεύτερο (41%) και τις ευκαιρίες για μάθηση από άτομα εκτός της ομάδας του να έρχεται στην τρίτη θέση (40%).

Δείτε επίσης: GitHub: Η παραγωγικότητα των developers επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα

Αν πρόκειται να μείνουν με τον τρέχοντα εργοδότη τους, οι developers είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από την προσφορά μεγαλύτερης ευελιξίας από έναν μεγαλύτερο αριθμό στο μισθό τους, διαπίστωσε το Stack Overflow: το 65% των ερωτηθέντων δίνει προτεραιότητα στην ευελιξία στις ώρες εργασίας και στην απομακρυσμένη εργασία ως λόγο για να παραμείνει στην τρέχουσα θέση του, σε σύγκριση με το 59% που αναφέρει το μισθό και το 56% που αναφέρει ευκαιρίες για μάθηση.

Δείτε επίσης: Apple iOS 14.7 beta 5 διαθέσιμο για developers/public beta testers

Οι developers έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δουν την εξ αποστάσεως εργασία να συνεχίζεται και μετά το 2021. Η έρευνα του Stack Overflow διαπίστωσε ότι το 50% βρίσκει τις εταιρείες που επιβάλλουν την εργασία εντός γραφείου ως μη ελκυστικές.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com