Το Instagram πρόσθεσε άλλο ένα εντυπωσιακά οικείο χαρακτηριστικό στο Reels: τη δυνατότητα προσθήκης σχολίου χρήστη σε ένα βίντεο. Από εδώ και πέρα, εάν ένας χρήστης σχολιάσει ένα reel που έχετε δημοσιεύσει, πατώντας το κουμπί “reply” θα σας επιτρέψει να προσθέσετε ένα αυτοκόλλητο του σχολίου σε ένα νέο reel, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να μετακινήσετε ή να αλλάξετε το χρώμα του.

Δείτε επίσης: Το Instagram θα επαναφέρει την χρονολογική ροή το 2022

Όπως επεσήμαναν οι χρήστες του Twitter στα σχόλια της ανάρτησης για την ανακοίνωση του νέου χαρακτηριστικού του Instagram, η δυνατότητα μοιάζει πολύ με το πώς το TikTok σας επιτρέπει να απαντήσετε σε βίντεο. Προς το παρόν, φαίνεται να περιορίζεται μόνο στα σχόλια στους reels σας – δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε αυτοκόλλητα από comments σε αναρτήσεις φωτογραφιών ή σχόλια σε reels άλλων ανθρώπων.

Δείτε επίσης: Το Instagram θα εισάγει λειτουργίες γονικού ελέγχου το επόμενο έτος

Από την κυκλοφορία του τον Αύγουστο του 2020, οι τροποποιήσεις και οι προσθήκες του Instagram έχουν κάνει τις δύο πλατφόρμες να μοιάζουν πάρα πολύ. Το μέγιστο χρονικό όριο για τα Reels αυξήθηκε μερικές φορές, φτάνοντας το όριο του ενός λεπτού τον Ιούλιο (ακριβώς αφού το TikTok αύξησε τη μέγιστη διάρκειά του από ένα λεπτό σε τρία). Επίσης, το Instagram σας επιτρέπει να “μιξάρετε” reels, όπως η δυνατότητα “duet” του TikTok, και μόλις πρόσφατα πρόσθεσε τις λειτουργίες μετατροπής κειμένου σε ομιλία και εφέ φωνής που ήταν βασικό στοιχείο για το TikTok.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται Microsoft MSHTML RCE bug για να κλέψουν Google και Instagram credentials

Ακόμα κι αν τα Reels Visual Replies δεν είναι ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό, είναι ωραίο να βλέπουμε το Instagram να υιοθετεί τη δυνατότητα. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος αλληλεπίδρασης με το κοινό σας, και παρόλο που μπορεί να μην είναι αυτό που κάνει τους δημιουργούς να φύγουν από το TikTok, είναι τουλάχιστον ένα πράγμα λιγότερο που λείπει από την έκδοση της εφαρμογής.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com