Έξι ακόμη γυναίκες που εργάζονται στο εργοστάσιο και το κέντρο σέρβις της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια φαίνεται πως έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της εταιρείας. Κάθε γυναίκα έχει καταθέσει ξεχωριστή αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στην κομητεία Alameda, ισχυριζόμενη ότι υπόκειται σε σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Αυτές οι νέες μηνύσεις έρχονται ούτε ένα μήνα αφότου δύο άλλες γυναίκες κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρείας με παρόμοιες καταγγελίες.

Δείτε επίσης: Phishing emails διανέμουν το Agent Tesla malware μέσω κακόβουλων PowerPoint

Σύμφωνα με τις ενάγουσες, οι άντρες συνάδελφοί τους κάνουν συχνά πρόστυχα σχόλια για το σώμα ή τα ρούχα τους και επιδεικνύουν υβριστική συμπεριφορά, όπως φωνές και ακατάλληλα αγγίγματα. Μερικές γυναίκες έφτασαν στο σημείο να φορούν φαρδιά ρούχα για να κρύψουν το σώμα τους. Μία από τις ενάγουσες, η Jessica Brooks, λέει ότι έδεσε ένα φανελένιο πουκάμισο στη μέση της για να κρύψει το πίσω μέρος του σώματός της, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την παρενόχληση.

Η Brooks είπε στην The Post ότι ενημέρωσε το ανθρώπινο δυναμικό για το θέμα, αλλά απλά μεταφέρθηκε σε διαφορετικό χώρο εργασίας. Άλλες γυναίκες που έκαναν το ίδιο, ισχυρίζονται ότι είχαν την ίδια αντιμετώπιση που είχε η Brooks. Ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά δεν αντιμετωπίστηκε και απλώς μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία στο εργοστάσιο. Η Post σημειώνει επίσης ότι ορισμένες γυναίκες δεν ένιωθαν σιγουριά μιλώντας στο HR για το θέμα, καθώς ισχυρίζονται ότι οι διευθυντές τους συμμετείχαν επίσης στην καταχρηστική συμπεριφορά.

Δείτε ακόμα: Elon Musk: Η Tesla θα ξεκινήσει να δέχεται dogecoin

Μια άλλη γυναίκα, η Eden Mederos, είπε στην The Post ότι «όλα χειροτέρεψαν» μόλις ανακοινώθηκε το Model Y και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έγραψε στο Twitter «S3XY», ένα ακρωνύμιο που αναφέρεται στα Model S, 3, X και Y. Ο Musk αναρτούσε επίσης συχνά ανέκδοτα στο Twitter που ανέφεραν το «69» ή το «420» και άλλο παιδιάστικο περιεχόμενο, το οποίο όπως είπε ο Mederos στην The Post «είχε σαν αποτέλεσμα οι τεχνικοί να είναι ακόμη χειρότεροι».

Αυτές οι έξι επιπλέον αγωγές έρχονται αμέσως μετά τη μήνυση της Jessica Barraza, η οποία επίσης εργάζεται στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, για «αχαλίνωτη σεξουαλική παρενόχληση». Όπως πολλές από τις άλλες γυναίκες που μήνυσαν την Tesla, ισχυρίζεται επίσης ότι δεχόταν παρενόχληση, αγγίγματα και ακατάλληλα σχόλια. Και μόλις πριν από λίγες μέρες, μια άλλη γυναίκα, η Erica Cloud, μήνυσε τον Tesla για σεξουαλική παρενόχληση και αντίποινα, με τους ισχυρισμούς της να απηχούν πολλά από αυτά που αναφέρονται και από τις υπόλοιπες ενάγουσες. Επιπλέον, η Tesla διατάχθηκε να πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια, αφού ένας μαύρος υπάλληλός της ισχυρίστηκε ότι βίωσε ρατσισμό και διακρίσεις στο εργοστάσιο της Καλιφόρνια. Έχει επίσης προταθεί μια ομαδική αγωγή, με την κατηγορία της ρατσιστικής εργασιακής κουλτούρας.

Δείτε επίσης: Tesla: Θα πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια σε πρώην εργαζόμενο

«Ο Elon Musk κάνοντας ένα πρόστυχο σχόλιο για τα σώματα των γυναικών ή χλευάζοντας τους υπαλλήλους που αναφέρουν ανάρμοστη συμπεριφορά στο Twitter, αντικατοπτρίζει μια στάση που επιτρέπει το μοτίβο διάχυτης σεξουαλικής παρενόχλησης και εκδίκησης στην καρδιά αυτών των υποθέσεων», λέει ο δικηγόρος David A. Lowe, συνεργάτης στο Rudy Exelrod Zieff & Lowe, που εκπροσωπεί τις έξι γυναίκες.