Η DJI, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής drone στον κόσμο, θα προστεθεί σύντομα στη Entity List των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα έκθεση των Financial Times. Ο χαρακτηρισμός της blacklist έρχεται λόγω της φερόμενης συμμετοχής της DJI σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Μουσουλμάνων Ουιγούρων στο Xinjiang, αν και δεν είναι σαφές πώς ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι η εταιρεία μπορεί να εμπλέκεται.

Δείτε επίσης: Η Walmart παραδίδει αγαθά με drone σε περιοχή του Αρκάνσας

Υπάρχουν αναφορές ότι η DJI παρείχε drones στην κινεζική αστυνομία που δραστηριοποιείται στην περιοχή Xinjiang όπου έως και ένα εκατομμύριο Ουιγούροι έχουν εξαναγκαστεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και «κέντρα επανεκπαίδευσης» τα τελευταία χρόνια. Αλλά η Κίνα έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Xinjiang, υπονοώντας ότι το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή είναι απλώς ένα ακόμη μέτωπο μάχης στον Νέο Ψυχρό Πόλεμο.

Η DJI είπε στο Gizmodo μέσω email κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι δεν γνώριζε ότι είχε τοποθετηθεί στην μαύρη λίστα.

Δείτε επίσης: DJI διαρροή: Δείτε το ακυκλοφόρητο drone Mavic 3 Cine από κάθε οπτική

Η DJI θα προστεθεί στη μαύρη λίστα, η οποία απαγορεύει τις αμερικανικές επενδύσεις στις κινεζικές οντότητες, την Πέμπτη μαζί με άλλες επτά εταιρείες, σύμφωνα με τους Financial Times, μεταξύ των οποίων:

  • Megvii
  • Dawning Information Industry, γνωστή και ως Sugon
  • Τεχνολογία CloudWalk
  • Xiamen Meiya Pico
  • Leon Technology
  • NetPosa Technologies

Και οι επτά εταιρείες περιλαμβάνονται ήδη στη λίστα οντοτήτων του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ουσιαστικά απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με τις εταιρείες.

Δείτε επίσης: Dildo Drone διέκοψε ομιλία υποψηφίου δημάρχου

Το DJI είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές brand στον κόσμο των εμπορικών drones και δεν είναι ξεκάθαρο πώς αυτή η νέα μαύρη λίστα θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com