Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι επιλεγμένες τηλεοράσεις 4K και 8K 2022 και gaming οθόνες θα υποστηρίζουν το νέο HDR10+ GAMING standard, προσφέροντας στους παίκτες καθηλωτική HDR gaming εμπειρία. Το νέο, υπερσύγχρονο gameplay HDR θα παρουσιαστεί στο CES 2022 μαζί με διάφορους τίτλους παιχνιδιών 4K και 8K.

Δείτε επίσης: Έρευνα στην Tesla: Μπορούν οι οδηγοί να παίζουν video games ενώ οδηγούν;

Το HDR10+ Gaming ανακοινώθηκε αρχικά τον Οκτώβριο, αλλά τώρα η Samsung αποκαλύπτει ότι η νέα σειρά τηλεοράσεων QLED του 2022 (Q70 και άνω) και οι gaming οθόνες θα είναι οι πρώτες που θα υποστηρίζουν αυτό το gaming standard.

Αυτό το νέο πρότυπο, που αναπτύχθηκε από την HDR10+ Technologies, LLC, παρέχει στους game developers τα εργαλεία που χρειάζονται για να παρέχουν στους gamers μια συναρπαστική HDR gaming εμπειρία χωρίς την ανάγκη manual calibration.

Σύμφωνα με τη Samsung, η σειρά τηλεοράσεων και gaming οθονών του 2022 θα υποστηρίζει το HDR10+ GAMING standard επιτρέποντας αυτόματο HDR calibration που θα έχει ως αποτέλεσμα εκπληκτική ποιότητα εικόνας.

Δείτε επίσης: UltraGear 17G90Q: Tο πρώτο gaming laptop της LG έρχεται με κορυφαία features

Καταργώντας την ανάγκη για manual settings κατά τη φόρτωση παιχνιδιών, το game engine βελτιστοποιεί αυτόματα το video game content σε πραγματικό χρόνο. Αυτό διασφαλίζει την ύπαρξη λεπτομερειών (σκοτεινές σκιές, φωτεινά σημεία), έτσι ώστε οι gamers να μπορούν να βλέπουν και να αντιδρούν σε οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη. Ρυθμίζει επίσης την οθόνη σε “true reference mode“, παρέχοντας καλύτερα χρώματα, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον ρυθμίσεις από τους παίκτες.

Η Samsung ανακοίνωσε, επίσης, ότι πολλές εταιρείες gaming, συμπεριλαμβανομένης της Sabre Interactive, αναμένεται να παρουσιάσουν τους τίτλους τους HDR10+ GAMING στο CES 2022.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε να ξεκινήσει μια νέα εποχή με καλύτερη ποιότητα εικόνας στα video games. Με την υιοθέτηση του HDR10+ GAMING, οι παίκτες όλων των ηλικιών θα απολαμβάνουν καλύτερα γραφικά για να έχουν συνολικά μια καλύτερη gaming εμπειρία“, δήλωσε ο Todd Hollenshead, Επικεφαλής Εκδόσεων στη Saber Interactive. “Το HDR10+ GAMING standard ανεβάζει πραγματικά τον πήχη και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στην πρώτη γραμμή για να το φέρουμε στην αγορά με παιχνίδια όπως το Redout 2 και το Pinball FX“.

Η Game Mechanic Studios παρουσιάζει επίσης τον τίτλο HDR10+ GAMING “Happy Trails and the Kidnapped Princess“, που θα είναι διαθέσιμος το 2022.

Δείτε επίσης: Το video game Hades κερδίζει ένα βραβείο Hugo και γράφει ιστορία

Το HDR10+, που παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια, έχει κάνει δυναμική εμφάνιση σε ολόκληρο τον κλάδο, με 128 συνεργάτες και περισσότερες από 4.000 υποστηριζόμενες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων τηλεοράσεων, projectors, smartphone και tablet από περισσότερους από 28 κατασκευαστές.

Οι GPU της NVIDIA, GeForce RTX 30 Series, RTX 20 Series και GTX 16 Series θα υποστηρίζουν, επίσης, το HDR10+ GAMING standard με drivers που έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο product portfolio και τις δυνατότητες της Samsung για το 2022, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας.

Πηγή: news.samsung.com