Είστε στο σπίτι, αργά το βράδυ και βλέπετε τηλεόραση. Ξαφνικά, εμφανίζεται στην οθόνη μια διαφήμιση για μια λαχταριστή πίτσα, μια νέα σοκολάτα ή μια παγωμένη μπύρα. Σκέφτεστε “πόσο θα ήθελα να το έχω αυτή τη στιγμή“, αλλά συμβιβάζεστε με ό,τι έχετε το σπίτι. Έχει συμβεί σε όλους. Ένας Ιάπωνας καθηγητής θέλει να βάλει τέλος σε αυτό το “μαρτύριο” και έτσι δημιούργησε μια οθόνη τηλεόρασης, με το όνομα Taste the TV (TTTV), η οποία μιμείται τις γεύσεις φαγητών και επιτρέπει στους χρήστες να τις γευτούν, γλείφοντας την οθόνη.

Δείτε επίσης: Samsung: Έρχονται οι πρώτες gaming οθόνες με υποστήριξη HDR10+

Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η ιδιαίτερη οθόνη Taste the TV χρησιμοποιεί ένα καρουζέλ με 10 δοχεία που περιέχουν διαφορετικές γεύσεις και απελευθερώνονται σε συνδυασμό για να μιμηθούν τις γεύσεις συγκεκριμένων φαγητών.

Σύμφωνα με τον Ιάπωνα επιστήμονα Homei Miyashita, ο στόχος είναι να μπορούν οι άνθρωποι να δοκιμάζουν από το σπίτι τους, τη γεύση ενός φαγητού που θα μπορούσαν να βρουν στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η συσκευή λειτουργεί ψεκάζοντας γεύσεις από 10 δοχεία σε ένα ειδικό φιλμ που τυλίγεται γύρω από την οθόνη της τηλεόρασης, και το οποίο οι χρήστες μπορούν να γλείψουν για να γευτούν το φαγητό.

Δείτε επίσης: Έρευνα στην Tesla: Μπορούν οι οδηγοί να παίζουν video games ενώ οδηγούν;

Σύμφωνα με το βίντεο που δείχνει πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα, οι ερευνητές συνδυάζουν διάφορα τρόφιμα και χρησιμοποιούν αισθητήρες για να τα “γευτούν”.

Τα δοχεία μπορούν να ψεκάσουν διαφορετικές γεύσεις, που αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα.

Το βίντεο δείχνει και άλλους τρόπους χρήσης του Taste the TV (TTTV). Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αλλαγές στις γεύσεις των φαγητών και να τις μετατρέπουν σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Δείτε επίσης: Η DuckDuckGo ετοιμάζει desktop web browser με έμφαση στο απόρρητο!

Ο Miyashita είπε στο Reuters ότι η συσκευή θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμη και για μαθήματα εξ αποστάσεως για μάγειρες ή σομελιέ, ή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια γευσιγνωσίας και κουίζ.

Όπως, θα περίμενε κανείς, αυτή η καινοτομία δεν θα έρθει σε χαμηλή τιμή. Ο καθηγητής λέει ότι το Taste the TV θα κοστίσει στους χρήστες περίπου 875 δολάρια.

Πηγή: globalnews.ca