Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp προσφέρει, από προεπιλογή, end-to-end κρυπτογραφημένες συνομιλίες, αλλά τα chat backups δεν είναι κρυπτογραφημένα για τους χρήστες iPhone. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιήσετε την end-to-end κρυπτογράφηση για να προστατεύσετε και αυτά τα chat backups στο WhatsApp. Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το κάνετε αυτό στο iPhone σας.

Δείτε επίσης: WhatsΑpp: Οι group admins θα διαγράφουν και εισερχόμενα μηνύματα

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο iPhone σας. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο “Settings” (γρανάζι), που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία.

Αφού βρεθείτε μέσα στις Ρυθμίσεις του WhatsApp, επιλέξτε “Chats“.

WhatsApp: Πώς να εφαρμόσετε end-to-end κρυπτογράφηση στα chat backups (iPhone);

Εκεί, πατήστε “Chat Backup“.

Στην ενότητα με τις επιλογές Chat Backup, πατήστε “End-to-End Encrypted Backup“.

WhatsApp: Πώς να εφαρμόσετε end-to-end κρυπτογράφηση στα chat backups (iPhone);

Πατώντας στην παραπάνω επιλογή, θα δείτε ότι το Encrypted backup είναι απενεργοποιημένο. Επιλέξτε “Turn On“, για να ενεργοποιήσετε την end-to-end κρυπτογράφηση για τα chat backups στο WhatsApp.

Στην επόμενη οθόνη, πατήστε “Create Password“.

Δείτε επίσης: WhatsΑpp: Κυκλοφόρησε μια λειτουργία πληρωμής cryptocurrency (ΗΠΑ)

Πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης με τουλάχιστον 6 χαρακτήρες και ένα γράμμα. Έπειτα, πατήστε “Next

” στην επάνω δεξιά γωνία. Πληκτρολογήστε ξανά τον ίδιο κωδικό πρόσβασης στην ακόλουθη οθόνη και πατήστε ξανά “Next” στην επάνω δεξιά γωνία. (Φροντίσετε να αποθηκεύσετε το password σας σε ένα ασφαλές μέρος. Εάν το χάσετε, δεν θα έχετε πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων σας).

Δείτε επίσης: Πώς να κρύψετε το WhatsApp Status σας από συγκεκριμένους φίλους;

Πατήστε το κουμπί “Create” στο κάτω μέρος για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο chat backup με end-to-end κρυπτογράφηση. Το WhatsApp θα προετοιμάσει το αντίγραφο ασφαλείας σας με κρυπτογράφηση και θα το αποθηκεύσει στο iCloud.

Αυτή ήταν η διαδικασία! Μετά από αυτό, μπορείτε να επαναφέρετε τα backups των μηνυμάτων σας στο WhatsApp, πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασης που ορίσατε προηγουμένως.

Πηγή: How-to-geek