Ο Elon Musk κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με τον podcaster Lex Fridman είπε ότι στη χειρότερη περίπτωση, θα περάσει περίπου μια δεκαετία πριν η SpaceX μπορέσει να προσγειώσει έναν άνθρωπο στον Άρη. Ένας βασικός περιοριστικός παράγοντας σήμερα, ωστόσο, είναι τα χρήματα: είναι απλώς πολύ ακριβό να στείλεις κάποιον στον Κόκκινο Πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Φέτος θα πληρώσω πάνω από 11 δισ. δολάρια σε φόρους

Περίπου μισή ώρα μετά τη συνέντευξη, ο Fridman ρώτησε τον Elon Musk πότε πιστεύει ότι η SpaceX θα προσγειώσει έναν άνθρωπο στον Κόκκινο Πλανήτη. Μετά από μια καθυστέρηση άνω των 20 δευτερολέπτων για να σκεφτεί, ο Musk είπε ότι η καλύτερη περίπτωση θα ήταν περίπου πέντε χρόνια και η χειρότερη περίπτωση θα ήταν πιο κοντά στα 10 χρόνια.

Ένας σημαντικός καθοριστικός παράγοντας για να φτάσουν οι άνθρωποι στον Άρη είναι η κατασκευή του οχήματος που θα μεταφέρει τους αστροναύτες εκεί. «Το Starship είναι ο πιο περίπλοκος και προηγμένος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ», είπε ο Musk. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX πρόσθεσε ότι η θεμελιώδης βελτιστοποίηση του Starship είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους ανά τόνο σε τροχιά και, τελικά, το κόστος ανά τόνο στην επιφάνεια του Άρη.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla θα επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο Gigafactory Texas

Αυτή τη στιγμή, είπε ο Musk, τα χρήματα είναι ο περιοριστικός παράγοντας. «Δεν μπορείς να πετάξεις στον Άρη με ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Κανένα χρηματικό ποσό δεν θα μπορούσε να σου δώσει εισιτήριο για τον Άρη», είπε.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk λέει ότι ο Jeff Bezos πρέπει «να δουλέψει περισσότερο»

Ο επιχειρηματίας κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει απλώς να έχει «σημαία και ίχνη» στον Άρη και να μην επιστρέψει για μισό αιώνα όπως κάναμε με τη Σελήνη.

Ο Musk είπε νωρίτερα μέσα στην χρονιά ότι η SpaceX σκοπεύει να προσγειώσει Starships στον Άρη πολύ πριν από το 2030, προσθέτοντας ότι το πραγματικά δύσκολο κομμάτι θα είναι η κατασκευή της πρώτης αυτοσυντηρούμενης βάσης. Μέχρι το 2050, ο Musk ελπίζει να έχει μεταφέρει στον Άρη ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com