Η LG παρουσίασε την Τετάρτη την επόμενη γενιά πάνελ τηλεοράσεων που ονομάζονται OLED EX. Το νέο πάνελ υπόσχεται πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα συμβατικά OLED, όπως πολύ υψηλότερη φωτεινότητα, καλύτερη ποιότητα εικόνας, βελτιωμένη ακρίβεια χρωμάτων και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: UltraGear 17G90Q: Tο πρώτο gaming laptop της LG έρχεται με κορυφαία features

Η LG λέει ότι το νέο πάνελ OLED EX της χρησιμοποιεί δευτέριο αντί για υδρογόνο που χρησιμοποιείται από τα τρέχοντα πάνελ OLED. Η εταιρεία κατάφερε να μετατρέψει με επιτυχία τα στοιχεία υδρογόνου που υπάρχουν σε οργανικά στοιχεία που εκπέμπουν φως σε σταθερό δευτέριο και να εφαρμόσει αυτές τις ενώσεις στο OLED EX. Η LG εξηγεί ότι η χρήση ενώσεων δευτερίου μαζί με εξατομικευμένους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας προσδίδουν βελτιωμένη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στις οργανικές διόδους εκπομπής φωτός. Σε σύγκριση με ενώσεις υδρογόνου, το δευτέριο επιτρέπει στο πάνελ να εκπέμπει έως και 30% φωτεινότερο φως, διατηρώντας παράλληλα υψηλή απόδοση.

Δείτε επίσης: TikTok TV: Διαθέσιμο σε TVs Samsung και LG, συσκευές Android TV

Το πάνελ OLED EX χρησιμοποιεί τους εξατομικευμένους αλγόριθμους της LG για να προβλέψει τη χρήση οργανικών διόδων εκπομπής φωτός «μετά την εκμάθηση μεμονωμένων μοτίβων προβολής και ελέγχει με ακρίβεια την εισροή ενέργειας της οθόνης για να εκφράσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις λεπτομέρειες και τα χρώματα του περιεχομένου βίντεο που αναπαράγεται».

Δείτε επίσης: LG: Νέα τεράστια LED τηλεόραση 325 ιντσών αξίας $1,7 εκατομμυρίων

Εκτός από την αυξημένη απόδοση φωτεινότητας και τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, το OLED EX υπόσχεται να μειώσει το πάχος της στεφάνης έως και 30%. Η LG λέει ότι κατάφεραν να μειώσουν το πλαίσιο από 6 mm σε 4 mm σε πάνελ OLED 65 ιντσών.

Η LG σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνολογία OLED EX στα πάνελ τηλεοράσεων OLED από το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, η εταιρεία δεν αποκάλυψε πότε μπορούμε να περιμένουμε νέες τηλεοράσεις με OLED EX.

Η LG θα παρουσιάσει τα νέα της διαφανή panel OLED στην CES 2022 τον επόμενο μήνα.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com