Η Samsung Electronics και η Micron Technology, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ μνήμης στον κόσμο, προειδοποίησαν ότι οι αυστηροί περιορισμοί του COVID-19 στην κινεζική πόλη Xian θα μπορούσαν να διαταράξουν τις βάσεις τους στην κατασκευή τσιπ στην περιοχή.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy Store: Διανέμει εφαρμογές με κακόβουλο λογισμικό

Το lockdown στην πόλη ασκεί περαιτέρω πίεση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και προσθέτει σε μια βασανιστική χρονιά για τους εξαγωγείς που αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος μεταφοράς, ακόμη και όταν οι τιμές των πρώτων υλών συμπεριλαμβανομένων των semiconductors εκτοξεύονται εν μέσω της διετούς πανδημίας.

Οι περιορισμοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην προμήθεια τσιπ μνήμης DRAM, που χρησιμοποιούνται ευρέως στα κέντρα δεδομένων, δήλωσε η Micron την Τετάρτη.

Οι αυστηροί περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μπορεί να είναι ολοένα και πιο δύσκολο να μετριαστούν και να έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερα επίπεδα προσωπικού στο εργοτάξιο, πρόσθεσε η Micron.

Δείτε επίσης: Τα Samsung Galaxy S20, Note 20 και Z Fold 2 λαμβάνουν το update One UI 4

Η Samsung Electronics δήλωσε την Τετάρτη ότι θα προσαρμόσει προσωρινά τις λειτουργίες στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Xian για τσιπ μνήμης flash NAND, που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση δεδομένων σε κέντρα δεδομένων, smartphone και άλλα τεχνολογικά gadget.

Η εγκατάσταση ημιαγωγών Xian της Samsung λειτουργεί επί του παρόντος κανονικά, ανέφερε την Πέμπτη ο κινεζικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Yicai. Ο πάροχος ανάλυσης TrendForce είπε επίσης ότι το εργοστάσιο της Samsung στο Xian κατασκευάζεται χωρίς σημαντικές διακοπές προς το παρόν και η προσφορά πρώτων υλών φαίνεται επαρκής, αλλά μπορεί να υπάρξει ελαφρά μείωση της παραγωγής εάν δεν ελεγχθεί η πανδημία.

Αναλυτές με έδρα τη Σεούλ είπαν ότι τα τσιπ που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Xian NAND της Samsung πηγαίνουν κυρίως στην Κίνα με περιορισμένες αποστολές προς το εξωτερικό. Μερικές από τις μεγαλύτερες απαιτήσεις για το είδος των τσιπ που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο προέρχονται από κινεζικές εταιρείες server, πρόσθεσαν.

Δείτε επίσης: Samsung: Οι οθόνες OLED της αναβαθμίζουν τα γραφικά laptop

Η TrendForce είπε ότι οι κατασκευαστές smartphone και φορητών υπολογιστών ενδέχεται να επηρεαστούν άμεσα από οποιεσδήποτε αλλαγές στις λειτουργίες στη βάση παραγωγής Xian, αλλά σημείωσε ότι το σχετικά υψηλό επίπεδο αποθεμάτων της Samsung μπορεί να παρέχει στους αγοραστές χωρίς κανένα εμπόδιο βραχυπρόθεσμα.

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν επιβάλει σκληρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός και εξόδου από το Xian από τις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την προσπάθεια του Πεκίνου να περιορίσει άμεσα τα κρούσματα όπως αυτά εμφανίζονται.

Το ξέσπασμα του COVID-19 στην Xian είναι το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί σε οποιαδήποτε πόλη της Κίνας φέτος, με περισσότερα από 1.100 κρούσματα συνολικά κατά την τελευταία έξαρση.

Πηγή πληροφοριών: reuters.com