Η Νέα Υόρκη αγόρασε 184 πλήρως ηλεκτρικά Mustang Mach-E και θα χρησιμοποιηθούν όλα για σκοπούς επιβολής του νόμου και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Όπως σημείωσε η Electrek, η κίνηση είναι μέρος των σχεδίων της πόλης να αγοράσει περισσότερα από 1.250 ηλεκτρικά οχήματα το 2022. Αυτό, με τη σειρά του, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας «δραστικής μείωσης των κλιματικών εκπομπών σε όλη την πόλη» με τη βοήθεια επένδυσης 420 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ford, Argo και Walmart φέρνουν το delivery με ρομπότ σε τρεις πόλεις

Στην ανακοίνωσή της, η τοπική κυβέρνηση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι τα Mustang Mach-E θα χρησιμοποιηθούν από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD), το Γραφείο του Σερίφη της Νέας Υόρκης, το Τμήμα Διόρθωσης, το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής, το Τμήμα Προστασίας του Περιβάλλοντος, Διοίκηση Έκτακτης Ανάγκης της Νέας Υόρκης, Αστυνομία DCAS και το Γραφείο του Επικεφαλής Ιατροδικαστή. Θα αντικαταστήσουν τα οχήματα αυτών των πρακτορείων που κινούνται με φυσικό αέριο αφού τα παραλάβει η πόλη έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Δείτε επίσης: Ford: Bug επέτρεπε την παραβίαση δεδομένων πελατών και εργαζομένων

Η NYC είπε επίσης ότι η αγορά των Mustang Mach-E αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι σήμερα, αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει για πολύ. Η πόλη έχει εγκρίνει και την επιλογή αγοράς έως και 250 οχημάτων Tesla Model 3 ανά πάσα στιγμή τα επόμενα πέντε χρόνια.

Δείτε επίσης: Ford: Φέρνει σύντομα ένα ηλεκτρικό Ford Explorer και Lincoln SUV

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ford ανακοίνωσε ότι αυξάνει την παραγωγή του Mach-E σε 200.000 οχήματα ετησίως στις ΗΠΑ από το 2022 και στην Ευρώπη έως το 2023. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Jim Farley δήλωσε ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για το ηλεκτρικό όχημα και η Ford φέρεται να καθυστερεί τα EVs Explorer και Aviator για να διασφαλίσει ότι μπορεί να κατασκευάσει αρκετά Mach-E για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com