Η εταιρεία BlackBerry ανακοίνωσε ότι από τις 4 Ιανουαρίου, οι κλασικές συσκευές με BlackBerry OS 7.1 ή παλαιότερο, καθώς και OS 10, θα χάσουν βασικές υπηρεσίες. Και με τον όρο βασικές, εννοούμε απολύτως κρίσιμες δυνατότητες, όπως τηλεφωνικές κλήσεις, γραπτά μηνύματα, δεδομένα και ακόμη και πρόσβαση έκτακτης ανάγκης 911.

Δείτε επίσης: Tumblr iOS app: Γιατί μπλοκάρει εκατοντάδες όρους αναζήτησης;

Οι συσκευές BlackBerry OS θα σταματήσουν να δουλεύουν μετά τις 4 Ιανουαρίου

Μπορείτε επίσης να περιμένετε να έχετε προβλήματα με το Wi-Fi και εφαρμογές όπως το BlackBerry World και το Desktop Manager, αναφέρει η Liliputing. Η 4η Ιανουαρίου θα σηματοδοτήσει και το τέλος για το PlayBook, το tablet της εταιρείας.

Δείτε επίσης: AvosLocker ransomware παραδίδει τον decryptor γιατί “χτύπησε” την αστυνομία

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν αποτελεί έκπληξη. Η BlackBerry έκλεισε το κατάστημα εφαρμογών της και τη δημοφιλή υπηρεσία Messenger (BBM) το 2019. Πραγματικά δεν υπήρχε επιστροφή από αυτό. Αν θυμάστε, η εταιρεία άργησε πολύ να ανταποκριθεί στην απειλή του iPhone και δεν κατάφερε να βρει μεγάλη επιτυχία υιοθετώντας το Android.

Δείτε επίσης: Η Microsoft δοκιμάζει ένα νέο panel “Games” στον browser Edge

Τουλάχιστον έχει ακόμα το QNX, το σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της BlackBerry που τροφοδοτεί συστήματα infotainment από την Toyota, την Audi, τη Honda και πολλές άλλες δημοφιλείς εταιρείες κατασκεύης αυτοκινήτων.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com