Όταν η Canon αποκάλυψε την EOS-1D X Mark III τον Ιανουάριο του 2020, όλοι πίστεψαν ότι η DSLR «ακόμα δεν έχει πεθάνει», αλλά αυτή η κάμερα θα σηματοδοτήσει το τέλος της γραμμής για μία κάμερα που ορισμένοι επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν χρησιμοποιήσει για να απαθανατίσουν τα πάντα, από αθλητικές εκδηλώσεις μέχρι άγρια ​​ζώα.

Δείτε επίσης: Pwn2Own Austin 2021: Παραβιάστηκαν συσκευές Sonos, HP & Canon

Η CanonRumors επισημαίνει μια συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Canon, Fujio Mitarai, αυτή την εβδομάδα στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun. Η συνέντευξη υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι κορυφαίες mirrorless κάμερες με εναλλάξιμους φακούς έχουν κερδίσει μερίδιο αγοράς έναντι των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με αντανακλαστικό μονού φακού (DSLR) που κυριαρχούσαν στο παρελθόν.

Σε αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος αναφέρεται να λέει «Οι ανάγκες της αγοράς κινούνται γρήγορα προς τις mirrorless κάμερες. Συνεπώς, κινούμε όλο και περισσότερο τους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση». Το άρθρο αναφέρει ότι η Mark III είναι «στην πραγματικότητα» το τελευταίο μοντέλο της σειράς EOS-1 της Canon και ότι σε λίγα χρόνια η Canon θα σταματήσει να αναπτύσσει και να παράγει τις κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές DSLR υπέρ των καμερών mirrorless.

Δείτε ακόμα: Αγωγή εναντίον της Canon επειδή απενεργοποιεί τη σάρωση όταν τελειώνει το μελάνι του εκτυπωτή

Ωστόσο, παρά τα όσα λένε ορισμένοι τίτλοι, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το τέλος των Canon DSLR. Αν και το άρθρο ξεκαθαρίζει ότι οι mirrorless κάμερες, όπως η EOS R3 της Canon, αντιπροσωπεύουν το μέλλον της κατηγορίας, λέει επίσης ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης στο εξωτερικό, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να κατασκευάζει κάμερες DSLR μεσαίας κατηγορίας προς το παρόν.

Όσον αφορά την ίδια τη Mark III, ενώ ένα νέο μοντέλο δεν είναι προ των πυλών, η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της ως ενεργού προϊόντος εξακολουθεί να μετριέται σε χρόνια.

Δείτε επίσης: Η Canon δημιούργησε διπλό φακό fisheye για το σύστημα βίντεο VR

Σε μια δήλωσή του ένας εκπρόσωπος της Canon στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε: “Οι γενικές λεπτομέρειες της συνέντευξης του κ. Mitarai όπως περιγράφονται στο άρθρο είναι αληθινές. Ωστόσο, ενώ εκτιμάται ότι η μετάβαση θα γίνει  “μέσα σε λίγα χρόνια”, δεν επιβεβαιώνονται ακριβείς ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης/τερματισμού της παραγωγής των φωτογραφικών μηχανών DSLR.