Το Twitter ανακοίνωσε ότι αναστέλλει οριστικά ένα προσωπικό account της Marjorie Taylor Greene, R-Ga., για “επανειλημμένες παραβιάσεις” της πολιτικής της πλατφόρμας σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον COVID-19.

Δείτε επίσης: Twitter: Πώς να αφαιρέσετε κάποιον από τους followers σας χωρίς να τον μπλοκάρετε;

Twitter: Αναστέλλει μόνιμα προσωπικό account της Marjorie Taylor Greene

Προχωρήσαμε σε οριστική αναστολή του λογαριασμού (@mtgreenee) για επανειλημμένες παραβιάσεις της πολιτικής μας σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον COVID-19“, ανέφερε το Twitter σε δήλωση. “Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα αναστείλουμε μόνιμα τους λογαριασμούς για επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις αυτής της πολιτικής“.

Η Greene φαίνεται να έχει ακόμα πρόσβαση στον επαγγελματικό της λογαριασμό, @RepMTG. Το Twitter δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι είχε δημοσιεύσει ο συγκεκριμένος λογαριασμός που έχει τώρα ανασταλεί.

Δείτε επίσης: Το Twitter επιτέλους προσθέτει αυτόματους υπότιτλους στα βίντεο

Η ίδια η Marjorie Taylor Greene είπε σε μια δήλωσή της την Κυριακή, μέσω εκπροσώπου, ότι το προσωπικό της account στο Twitter τέθηκε σε αναστολή λόγω ανάρτησης στατιστικών στοιχείων από το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών του εμβολίου. Οποιοσδήποτε μπορεί να αναφέρει μια ανεπιθύμητη ενέργεια στο σύστημα, το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Ο οργανισμός λέει ότι “δεν έχει σχεδιαστεί για να προσδιορίζει εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε πρόβλημα υγείας”.

Το Twitter είναι εχθρός της Αμερικής και δεν μπορεί να χειριστεί την αλήθεια“, είπε η Greene. “Δεν πειράζει, θα δείξω στην Αμερική ότι δεν τους χρειαζόμαστε και ότι είναι καιρός να νικήσουμε τους εχθρούς μας“.

Το Twitter εφάρμοσε ένα strike system για παραβιάσεις πολιτικών τον Μάρτιο. Μια μεμονωμένη προειδοποίηση ενδέχεται να μην επιφέρει ενέργεια, αλλά η εταιρεία θα προχωρήσει σε αναστολή λογαριασμών που παραβιάζουν επανειλημμένα τις πολιτικές της πλατφόρμας.

Δείτε επίσης: Το Twitter θα απαγορεύσει την κοινή χρήση φωτογραφιών/βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Πέντε ή περισσότερες προειδοποιήσεις καταλήγουν σε “μόνιμη αναστολή”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Το προσωπικό account της Marjorie Taylor Greene τέθηκε σε προσωρινή αναστολή πολλές φορές πέρυσι, για παραβιάσεις των πολιτικών.

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, το Twitter είχε προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια λόγω ψευδών ισχυρισμών για εκτεταμένη νοθεία των ψηφοφόρων στη Georgia. Επίσης, ο λογαριασμός της Greene τέθηκε σε αναστολή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για παραβίαση της πολιτικής σχετικά με τον COVID-19. Τα tweets τότε αφορούσαν τα εμβόλια για τον ιό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Twitter απαγορεύει τη χρήση της πλατφόρμας σε έναν εκλεγμένο αξιωματούχο. Πριν καιρό, έκανε το ίδιο με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, λόγω σοβαρών παραβιάσεων των πολιτικών της εταιρείας σχετικά με την υποκίνηση βίας.

Η πλατφόρμα είχε πει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι το Twitter θα διατηρήσει την απαγόρευση ακόμη και αν ο Trump γίνει ξανά Πρόεδρος.

Πηγή: NBC News