Οι εκθέσεις CES αποτελούν πάντα ευκαιρία για τις εταιρείες να παρουσιάσουν τα τελευταία, πιο αποτελεσματικά προϊόντα και συσκευές τους. Αφού παρουσίασε ένα ηλιακό τηλεχειριστήριο Eco Remote για τις τηλεοράσεις του 2021, η Samsung επιστρέφει ξανά με μια νέα έκδοση που συνοδεύεται από ένα αρκετά συναρπαστικό κόλπο.

Δείτε επίσης: Samsung & Micron: Το lockdown στην Xian θα διαταράξει την κατασκευή τσιπ μνήμης

Όπως το προηγούμενο Eco Remote, κι αυτό μπορεί να φορτιστεί με ηλιακή ενέργεια, αλλά η Samsung έχει προσθέσει επίσης δυνατότητες συλλογής ραδιοσυχνοτήτων, που επιτρέπουν στο τηλεχειριστήριο να διατηρεί τη μπαταρία του «συλλέγοντας τα ραδιοκύματα των ρούτερ και μετατρέποντάς τα σε καθαρή ενέργεια». Αυτό δεν είναι κάτι που βλέπουμε σε πολλά gadget, κυρίως επειδή είναι πραγματικά πρακτικό μόνο σε συσκευές χαμηλής κατανάλωσης. Αλλά τα τηλεχειριστήρια σίγουρα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Δείτε ακόμα: Samsung Galaxy Store: Διανέμει εφαρμογές με κακόβουλο λογισμικό

Εκτός από τη νέα επιλογή συλλογής ραδιοσυχνοτήτων, το Eco Remote μπορεί να φορτιστεί τόσο από εξωτερικό όσο και από εσωτερικό φως ή για πιο γρήγορα αποτελέσματα μέσω USB-C. Η Samsung λέει ότι παρουσιάζει ένα λευκό μοντέλο του τηλεχειριστηρίου φέτος, το οποίο η εταιρεία λέει ότι προορίζεται να ταιριάζει καλύτερα με τις τηλεοράσεις «lifestyle» της, όπως οι The Frame

, Serif και Sero.

Όπως και με το αρχικό τηλεχειριστήριο, η πρόθεση εδώ είναι να αφαιρεθούν οι μπαταρίες AAA. Η Samsung είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι η μετάβαση σε τηλεχειριστήρια με ηλιακή ενέργεια θα μπορούσε να αποτρέψει 99 εκατομμύρια πεταμένων μπαταριών σε διάστημα επτά ετών.

Δείτε επίσης: Google Home για Android: Αποκτά τηλεχειριστήριο Android/Google TV

Η εταιρεία έχει επίσης εξερευνήσει κι άλλους τρόπους αυτοφόρτισης της εσωτερικής μπαταρίας, όπως «εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας που δημιουργείται όταν κουνιέται το τηλεχειριστήριο» και «χρησιμοποιώντας τη δονητική ενέργεια που δημιουργείται όταν το μικρόφωνο λαμβάνει ήχους». Αλλά αυτή τη φορά συμβιβάστηκε με την προσθήκη της συγκομιδής ραδιοσυχνοτήτων ως άλλου τρόπου για να διατηρήσετε το τηλεκοντρόλ σας σε λειτουργία όποτε το χρειάζεστε.