Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Sony για τη CES 2022, η εταιρεία αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για το PlayStation VR 2, συμπεριλαμβανομένου του eye-tracking, μιας οθόνης HDR “4K” και ενός πεδίου προβολής 110°.

Για πρώτη φορά σήμερα, η Sony επιβεβαίωσε ότι τα ακουστικά VR επόμενης γενιάς για το PS5 θα ονομάζονται PlayStation VR 2. Αν και δεν αποτελεί πραγματικά μεγάλη έκπληξη, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποκαλύπτει επίσημα το όνομα των ακουστικών.

Κατά τη συνέντευξη τύπου της εταιρείας για την CES 2022, η Sony επιβεβαίωσε και μια σειρά χαρακτηριστικών και προδιαγραφών για το PSVR 2. Δείτε τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

Δείτε επίσης: Γιατί η αγορά ενός PlayStation 5 (PS5) γίνεται ακόμα πιο δύσκολη;

Η Sony είπε ότι το headset θα περιλαμβάνει foveated rendering. Αυτή είναι μια τεχνική απόδοσης που χρησιμοποιεί το eye-tracking για να αποδώσει υψηλή λεπτομέρεια μόνο στο κέντρο του οπτικού πεδίου του χρήστη, ενώ μειώνει τις λεπτομέρειες στην περιφέρεια. Αυτό επιτρέπει πιο λεπτομερείς εικονικές σκηνές χωρίς να χάνεται μεγάλη απόδοση.

Η τεχνολογία Eye-tracking και rendering είναι διαθέσιμη στα high-end εταιρικά ακουστικά VR εδώ και αρκετό καιρό, αλλά μέχρι στιγμής κανένα σημαντικό ακουστικό κατηγορίας καταναλωτών δεν έχει υιοθετήσει την τεχνολογία. Εκτός κι αν κάποιο άλλο headset νικήσει τη Sony, το PSVR 2 θα είναι το πρώτο στην κατηγορία του που θα υιοθετήσει την τεχνολογία.

Ομοίως, το PSVR 2 θα περιλαμβάνει τεχνολογία HDR που δεν έχει ακόμη εμφανιστεί σε εμπορικά ακουστικά, ακόμη και σε εταιρικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Το HDR επιτρέπει ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος φωτεινότητας που μιμείται περισσότερο αυτό που μπορεί να δει το μάτι σας στον πραγματικό κόσμο. Η Sony δεν έχει προσδιορίσει ακριβώς πόσο φωτεινή μπορεί να γίνει η οθόνη, επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο πόσο εντυπωσιακό θα μπορούσε να είναι το χαρακτηριστικό. Ευτυχώς η υποκείμενη οθόνη στο PSVR 2 βασίζεται σε OLED, το οποίο είναι γενικά καλό σημάδι για ποιοτικές δυνατότητες HDR.

Δείτε επίσης: Σύντομα στα PlayStation 5 θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Apple Music

Το Eye-tracking και το HDR δεν είναι οι μόνες νέες τεχνολογίες που υιοθετεί η Sony για το PlayStation VR 2. Η συσκευή θα είναι η πρώτη που θα περιλαμβάνει ενσωματωμένη απτική ανάδραση στο ίδιο το headset.

Σύμφωνα με τη Sony, το PSVR 2 θα κάνει πολύ δρόμο προς την απλοποίηση της εγκατάστασης VR σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Το νέο headset αφαιρεί την κάμερα PS υπέρ της παρακολούθησης inside-out μέσω καμερών που είναι τοποθετημένες στο ίδιο το headset. Τέσσερις υπέρυθρες κάμερες θα κοιτάζουν έξω στον πραγματικό κόσμο για να παρακολουθούν την κίνηση των headset.

Δείτε επίσης: Το απόθεμα της Amazon για το PlayStation 5 τελείωσε

Και πέρα ​​από την παρακολούθηση inside-out, το PlayStation VR 2 θα συνδεθεί στο PS5 με ένα μόνο καλώδιο USB-C. Δεν έχουμε ακόμη τις πλήρεις λεπτομέρειες, αλλά φαίνεται ότι δεν θα υπάρχει κουτί απόσπασης μεταξύ των ακουστικών και της κονσόλας.

Γενικά, οι προδιαγραφές στο PSVR 2 φαίνονται πολύ εντυπωσιακές εκτός από μία περιοχή… από τις παρεχόμενες προδιαγραφές, φαίνεται ότι τα ακουστικά δεν θα έχουν ενσωματωμένο ήχο.

Παρόλο που η Sony μοιράστηκε ένα αξιοπρεπές σύνολο προδιαγραφών και χαρακτηριστικών σήμερα, η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας για το PSVR 2 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Πηγή πληροφοριών: roadtovr.com