Η τεχνική απόκτησης οργανωμένων δεδομένων ιστότοπου με αυτόνομο τρόπο είναι γνωστή ως web crawling. To web information extraction είναι ένα άλλο όνομα για αυτό. Τα δεδομένα που συλλέγονται από το Διαδίκτυο χρησιμοποιούνται από άτομα και επιχειρήσεις που επιδιώκουν να λάβουν καλύτερες αποφάσεις εκμεταλλευόμενοι το τεράστιο μέρος των ελεύθερα δημοσιευμένων δεδομένων Ιστού.

Το web scraping χρησιμοποιεί έξυπνη τεχνολογία για τη συλλογή εκατοντάδων, δεκάδων ή και τρισεκατομμυρίων συνόλων δεδομένων από την ουσιαστικά άπειρη έκταση του Διαδικτύου. Αν θέλετε να μάθετε τι είναι το web scraping, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω:

Ποιος είναι ο σκοπός του web scraping;

Η συλλογή δεδομένων ιστότοπου, που συνήθως αναφέρεται ως web scraping, έχει μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών. Ένα εργαλείο συλλογής δεδομένων θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την πρακτική της γρήγορης και επαρκούς λήψης περιεχομένου από διάφορες ιστοσελίδες. Θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις πληροφορίες που έχετε συλλέξει, καθιστώντας δυνατή την αξιολόγηση και τη χρήση για διαφορετικές εργασίες.

Δείτε επίσης: Μην κάνετε copy-paste commands από webpages

Το web scraping στο Διαδίκτυο χρησιμοποιείται συνήθως για την παρακολούθηση τιμών των ανταγωνιστών στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Είναι ο πρωταρχικός φυσικός τρόπος για τις επιχειρήσεις να επαληθεύουν την αξία των προϊόντων ή των υπηρεσιών των ανταγωνιστών τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τελειοποιήσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ και να διατηρήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι παραγωγοί το χρησιμοποιούν για να εγγυηθούν ότι οι πωλητές συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της δομής τιμολόγησης τους. Οι επιχειρήσεις και οι ερευνητές που αναλύουν την αγορά χρησιμοποιούν το web data extraction για να αξιολογήσουν τη διάθεση των καταναλωτών.

Υπάρχει μια σειρά από άλλες χρήσεις για το online web scraping. Το media και web tracking, η αναφορά, η παρακολούθηση SEO, η ανταγωνιστική ανάλυση, η διαφήμιση βάσει δεδομένων και το inbound μάρκετινγκ, η αξιολόγηση κινδύνου, οι επενδύσεις σε ακίνητα, οι ακαδημαϊκές μελέτες και πολλοί άλλοι τομείς χρησιμοποιούν τεχνολογίες data scraping.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να συμπεριλάβετε έναν data scraper;

Όταν χρησιμοποιείτε μόνοι σας ένα πρόγραμμα data scraper ή προσλαμβάνετε έναν εμπειρογνώμονα web scraping, θα πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ του internet scraping και του web scraping. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το website scraping. Και δεν είναι καθόλου περίεργο αφού το online scraping σας προσφέρει κάτι που καμία άλλη μέθοδος δεν μπορεί: οργανωμένα δεδομένα Διαδικτύου από οποιονδήποτε δημόσια προσβάσιμο ιστότοπο.

Δείτε επίσης: Η DuckDuckGo ετοιμάζει desktop web browser με έμφαση στο απόρρητο!

Τα οφέλη από το scraping του internet:

Το internet scraping είναι μια διαδικασία με πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη για όσους το χρησιμοποιούν. Ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη:

Χειρισμός δεδομένων:

Η εταιρεία ή οι εργαζόμενοί σας θα εξοικονομήσουν χρόνο στην αναδημοσίευση δεδομένων με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με ρομποτική τεχνολογία και εξοπλισμό. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Αντί να κάνετε αυτή τη χρονοβόρα προσπάθεια, το web scraping σάς επιτρέπει να επιλέξετε και να επιλέξετε ποιες πληροφορίες θέλετε να αποκτήσετε από πολλούς ιστότοπους και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τις κατάλληλες τεχνολογίες για να το κάνετε. Επιπλέον, η αποθήκευση δεδομένων με αυτόματο λογισμικό και προγράμματα διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας προστατεύονται.

Αποδοτικότητα:

Η ταχύτητα με την οποία οι εταιρείες web scraping πραγματοποιούν δραστηριότητες είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που αξίζει να επισημανθεί. Σκεφτείτε να ολοκληρώσετε μια εργασία scraping που συνήθως θα διαρκούσε μέρες σε μερικές ώρες.

Ελάχιστο sensitivity:

Οι λύσεις web scraping απαιτούν ελάχιστη έως καθόλου συντήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια. Ως αποτέλεσμα, οι λειτουργίες και τα οικονομικά δεν θα αντιμετωπίσουν σημαντικές προσαρμογές όσον αφορά τη συντήρηση μακροπρόθεσμα.

Δείτε επίσης: Η NASA καθυστερεί την εκτόξευση του τηλεσκοπίου James Webb λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Η εφαρμογή είναι απλοϊκή:

Κάθε φορά που μια εταιρεία internet scraping συλλέγει δεδομένα, θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα να λαμβάνετε πληροφορίες από πολλούς ιστότοπους, όχι μόνο από έναν. Με μια ελάχιστη δαπάνη για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να έχετε μια τεράστια ποσότητα δεδομένων.

Προσιτή τιμή:

Η χειροκίνητη εξαγωγή πληροφοριών είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί μεγάλη ομάδα και σημαντική χρηματοδότηση. Ωστόσο, το online scraping, μαζί με πολλές άλλες διαδικτυακές τεχνολογίες, έχει λύσει αυτό το πρόβλημα. Οι πολλές εμπορικά διαθέσιμες υπηρεσίες μπορούν να το επιτύχουν, χωρίς μεγάλο κόστος.

Εφαρμογή:

Το ουσιαστικό πλεονέκτημα της εξαγωγής δεδομένων είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών που έχουν κάνει την ανάκτηση δεδομένων από πολλούς ιστότοπους τόσο απλή όσο μερικά πατήματα πλήκτρων. Πριν από αυτή τη μέθοδο, τα δεδομένα θα μπορούσαν να ανακτηθούν, αν και ήταν μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία.

Πηγή πληροφοριών: kagay-an.com