Οι οικονομικές εκθέσεις της Apple δείχνουν ότι, συμπεριλαμβανομένου ενός “rare stock award”, ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook πληρώθηκε 98.734.394 δολάρια το 2021, ανεβάζοντας την καθαρή περιουσία του πάνω από το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Δείτε επίσης: Έκθεση: Ο Tim Cook είχε υπογράψει μυστική συμφωνία με την Κίνα το 2016

Όπως επισημαίνει η πλήρης κατάθεση SEC της Apple, το 2021 ήταν η δέκατη χρονιά του Tim Cook ως Διευθύνων Σύμβουλος. Αυτό σήμαινε ότι έλαβε ένα μπόνους εξαιτίας ενός σχεδίου κινήτρων που κανονίστηκε όταν ανέλαβε από τον Steve Jobs το 2011.

Αυτό το σχέδιο κινήτρων αφορούσε περιορισμένες μονάδες μετοχών, με τον αριθμό που επρόκειτο να λάβει ο Cook να συνδέεται με τη συνολική απόδοση της Apple. Κέρδισε το μέγιστο δυνατό ποσό – 560.000 μετοχές – το οποίο μεταφράστηκε σε 89,2 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Google: Hackers στοχεύουν YouTubers με cookie theft malware

Πέντε εκατομμύρια μετοχές που κατέχει ο Cook κατοχυρώθηκαν το 2021, αξίας περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό δεν περιλαμβάνεται στα στοιχεία των κερδών του. Συνολικά, το 2021 ώθησε την καθαρή περιουσία του Cook σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο βασικός μισθός του Cook είναι 3 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 1 εκατομμύριο δολάρια του CFO Luca Maestri, της γενικής συμβούλου Kate Adams, της Deirdre O’Brien του Retail + People και του COO Jeff Williams. Ο καθένας έλαβε και διάφορα βραβεία μετοχών και άλλες απροσδιόριστες αποζημιώσεις, που σημαίνει ότι κέρδισαν περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια apiece.

Δείτε επίσης: Tim Cook: Αν θέλετε να κάνετε sideloading, επιλέξτε Android smartphone

Η πλήρης αναφορά της Apple σημειώνει ότι η εταιρεία δεν “παρέχει συντάξεις ή συμπληρωματικές παροχές υγείας ή ασφάλισης στελεχών”.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com