Η PayPal σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό της stablecoin

Η PayPal φαίνεται πως επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των cryptocurrency. Η δημοφιλής υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών έχει εισέλθει στον κόσμο των cryptocurrencies από το 2020, όταν ξεκίνησε τη δική της crypto υπηρεσία, επιτρέποντας στους πελάτες στις ΗΠΑ να κάνουν συναλλαγές με cryptocurrency. Τώρα φαίνεται ότι η PayPal έχει πιο μεγάλα σχέδια, αφού στο μέλλον μπορεί προσφέρει το δικό της stablecoin, έναν τύπο cryptocurrency. Ο Jose Fernandez da Ponte της PayPal, επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι η υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών “ασχολείται με την ιδέα για τη δημιουργία ενός stablecoin”. Είπε επίσης ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί στενά με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές “εάν και όταν επιδιώξει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση“.

Δείτε επίσης: Κακόβουλο dnSpy app μολύνει ερευνητές και developers με malware

Ένας developer με το όνομα Steve Moser φαίνεται πως βρήκε κρυφό κώδικα και εικόνες για ένα “PayPal Coin” στην εφαρμογή της εταιρείας και τα μοιράστηκε με το Bloomberg. Σύμφωνα με τις ανακαλύψεις του, το PayPal Coin θα υποστηρίζεται από το δολάριο των ΗΠΑ. Ο developer έχει μια ιδέα για το πώς μπορεί να μοιάζει το stablecoin, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει κατά την κυκλοφορία του νομίσματος (αν και όποτε γίνει). Πιθανότατα, όμως, θα διαθέτει το λογότυπο της PayPal. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι τα στοιχεία που ανακάλυψε ο Moser στην εφαρμογή ήταν “υπολείμματα” ενός εσωτερικού hackathon από το τμήμα blockchain, crypto and digital currencies της PayPal. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Jose Fernandez da Ponte, η υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών σκέφτεται όντως τη δημιουργία ενός δικούς της stablecoin, μελλοντικά.

Δείτε επίσης: Η Mozilla σταματά τα crypto donations μετά από επικρίσεις σχετικά με τις κλιματικές επιπτώσεις

Η PayPal σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό της stablecoin

Τα stablecoins είναι cryptocurrencies που υποστηρίζονται από fiat currencies και είναι συνήθως πιο σταθερά από τα αντίστοιχα decentralized. Η Meta (πρώην Facebook) έχει επίσης μεγάλα σχέδια σχετικά με τον κλάδο των cryptocurrencies και επρόκειτο να κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα υποστήριζε το δικό της stablecoin με το όνομα Diem. Ωστόσο, αντιμετώπισε προβλήματα με τις ρυθμιστικές αρχές και κυκλοφόρησε το cryptocurrency wallet Novi με το stablecoin που ονομάζεται Pax Dollar.

Πηγή: Engadget