Δύο αξιωματικοί του LAPD, απολύθηκαν από τη δουλειά τους το 2017, επειδή έπαιζαν Pokémon Go ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία. Και τώρα η έφεση που κατέθεσαν για επαναφορά τους στο σώμα, απορρίφθηκε από δικαστή της Καλιφόρνια.

Δείτε επίσης: Hacker ισχυρίζεται ότι έκλεψε προσωπικά δεδομένα 20.000 αστυνομικών

Η βιντεοκάμερα του αυτοκινήτου της ομάδας, έδειξε ότι οι δύο αξιωματικοί, Louis Lozano και Eric Mitchell, αγνόησαν ένα αίτημα για κάλυψη σε μία ληστεία, επειδή ήταν απασχολημένοι με το να παίζουν το παιχνίδι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Οι δυο τους βρίσκονταν σταθμευμένοι κοντά σε περιοχή όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μία ληστεία και αφού οι αξιωματικοί που ανταποκρίθηκαν έκαναν κλήση για υποστήριξη, ο Lozano και ο Mitchell φαίνεται να αγνόησαν την κλήση και να έφυγαν από την περιοχή.

Δείτε ακόμα: Pokémon Go: Συμμετέχει στο metaverse – Συνεργασία με τον Ed Sheeran

Όταν ρωτήθηκαν αργότερα γιατί δεν είχαν ανταποκριθεί στην κλήση, οι δύο αξιωματικοί είπαν ότι βρίσκονταν σε μια θορυβώδη περιοχή και δεν μπορούσαν να ακούσουν τον ασύρματο. Ο προϊστάμενος του Lozano και του Mitchell δεν πείστηκε από την εξήγησή τους και έλεγξε το σύστημα ηχογράφησης του αυτοκινήτου, κοινώς γνωστό ως dashcam, το οποίο αποκάλυψε ότι οι δύο τους είχαν ακούσει την κλήση και επέλεξαν να πάνε αλλού καθώς δεν ήθελαν να βοηθήσουν. Ο επόπτης ανέφερε το περιστατικό, το οποίο άνοιξε μία επίσημη έρευνα.

Σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, μια εκτενής ανασκόπηση του συστήματος βίντεο στο αυτοκίνητο αποκάλυψε ότι λίγο μετά την αναχώρησή τους από τη σκηνή της ληστείας, οι δύο αστυνομικοί ακούστηκαν να συζητούν για το Pokémon Go, συμπεριλαμβανομένου ενός Snorlax που είχε εμφανιστεί και το ποια θα ήταν η καλύτερη διαδρομή για το βρουν και να το πιάσουν!

Δείτε επίσης: Η Interpol συνέλαβε 1.000 υπόπτους για κυβερνοεγκλήματα!

Όταν κατηγορήθηκαν, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν ότι έπαιζαν Pokémon Go και είπαν ότι απλώς είχαν μια συνομιλία σχετικά με αυτό. Προσπάθησαν να ασκήσουν έφεση με το επιχείρημα ότι οι ηχογραφήσεις στο όχημα δεν προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των «προσωπικών συνομιλιών» των αστυνομικών, αλλά ο δικαστής έκρινε ότι αυτή η υπόθεση ήταν «ελαττωματική» και απέρριψε την έφεση.