Οι μετοχές των εταιρειών και τα ακίνητα θα είναι μεταξύ των πολλών πραγμάτων που θα μετατραπούν σε non-fungible tokens (NFTs) στο μέλλον, σύμφωνα με τον επιχειρηματία κεφαλαιούχο Bill Tai.

Δείτε επίσης: Η Paris Hilton έχει πάθει «εμμονή» με τα non-fungible tokens (ΝFTs)

Ο επενδυτής τεχνολογίας είπε στον Arjun Kharpal του CNBC την Τετάρτη ότι «θα συμβεί» και «δεν είναι καν θέμα».

Τα ΝFTs είναι «μοναδικά» περιουσιακά στοιχεία στον ψηφιακό κόσμο που μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν μέσω του Διαδικτύου. Έχουν σχεδιαστεί για να δείχνουν ότι κάποιος έχει την κυριότητα ενός μοναδικού εικονικού στοιχείου, όπως φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο ή ακόμα και κάρτες συναλλαγών αθλητικών ειδών. Επί του παρόντος δεν είναι ασαφές γιατί κάποιος θα ήθελε να κατέχει ένα NFT μιας μετοχής ή τι θα μπορούσε να κάνει με αυτό.

Τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των αντικειμένων που μετατράπηκαν σε NFTs αυξήθηκε ραγδαία. Τα πάντα, από τον πηγαίο κώδικα του παγκόσμιου ιστού μέχρι το πρώτο tweet του Jack Dorsey έχουν πουληθεί ως ΝFTs.

Δείτε επίσης: Αγοραστές ΝFTs εξαπατήθηκαν με rug pull από τα Evolved Apes NFTs

Αλλά ορισμένοι άνθρωποι μπερδεύονται ως προς το γιατί αυτά τα άυλα περιουσιακά στοιχεία πωλούνται για τόσα χρήματα. Τον Μάρτιο, ο γραφίστας Beeple με έδρα τη Νότια Καρολίνα, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Mike Winkelmann, πούλησε ένα NFT για 69 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Christie’s. Τον Ιούνιο, ένα NFT του πηγαίου κώδικα του web πωλήθηκε για 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

Στοιχεία από το DappRadar που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη δείχνουν ότι οι συνολικές πωλήσεις από NFTs έφτασαν τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 καθώς το crypto-asset σημείωσε άνθηση σε δημοτικότητα. Μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κόσμο, όπως η Coca-Cola και η Gucci, έχουν πουλήσει NFTs.

Δείτε επίσης: Η Samsung υπόσχεται «πρωτοποριακή» νέα δυνατότητα τηλεόρασης: υποστήριξη NFT

Ενώ κάποιοι ανησυχούν ότι το θέμα με τα NFT είναι μια φούσκα, ο Tai, ο οποίος έχει επενδύσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις όπως το Zoom και το Scribd, είπε ότι αναμένει όλο και περισσότερα πράγματα να μετατρέπονται σε NFTs καθώς το Διαδίκτυο μετακινείται από το Web 2.0 στο Web 3.0.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com