Η Nintendo έχει προειδοποιήσει τους πελάτες της για την ύπαρξη διαφόρων sites που μιμούνται τον επίσημο ιστότοπο της ιαπωνικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών και προσποιούνται ότι πωλούν κονσόλες Nintendo Switch με μεγάλη έκπτωση.

Αυτή η προειδοποίηση εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ποτέ σε smartphone apps και games

Επιβεβαιώσαμε την ύπαρξη ενός ψεύτικου site που υποδύεται την αρχική σελίδα της Nintendo“, έγραψε, επίσης, στο Twitter η εταιρεία.

Προσέξτε να μην το μπερδέψετε με τον ιστότοπό μας και μην αγοράζετε προϊόντα από ψεύτικα sites“.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας video games, τα ψεύτικα sites χρησιμοποιούν το λογότυπό της για να ξεγελάσουν τους πελάτες της Nintendo και να τους κάνουν να πιστέψουν ότι είναι η επίσημη σελίδα. Για να δελεάσουν τα θύματα, τα sites προσφέρουν κονσόλες Nintendo Switch και άλλα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές (με υποτιθέμενη έκπτωση).

Δείτε επίσης: Google: Ίσως ενέκρινε κατά λάθος διαφήμιση απάτης με δωροκάρτα Target

Τα ψεύτικα sites χρησιμοποιούν το λογότυπο της εταιρείας μας παράνομα, κάνοντάς τα να φαίνεται σαν να λειτουργούν από εμάς, και εμφανίζουν τα προϊόντα μας, όπως το Nintendo Switch, σε τιμή με σημαντική έκπτωση“, δήλωσε η Nintendo.

Η εταιρεία προειδοποίησε, επίσης, τους πελάτες για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την αγορά προϊόντων από ψεύτικα sites. Αρχικά, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα λάβουν ποτέ το προϊόν που αγόρασαν. Έπειτα, οι απατεώνες που κρύβονται πίσω από αυτά τα sites, μπορούν να κλέψουν προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες

των θυμάτων, τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αργότερα για άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.

Η αγορά προϊόντων από ψεύτικα sites μπορεί να οδηγήσει σε μη εξουσιοδοτημένη απόκτηση προσωπικών πληροφοριών. Προσέξτε να μην τα μπερδέψετε με τον ιστότοπό μας και μην αγοράζετε προϊόντα από ψεύτικους ιστότοπους“, πρόσθεσε η Nintendo.

Η Nintendo είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ειδοποιεί αμέσως την αστυνομία και άλλες αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου, κάθε φορά που ανακαλύπτει τέτοια sites που στοχεύουν τους πελάτες της.

Δείτε επίσης: Το Qlocker ransomware επιστρέφει στοχεύοντας συσκευές QNAP NAS

Η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τέτοια περιστατικά, ειδικά μετά από μια μεγάλη παραβίαση δεδομένων που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν άγνωστοι παράγοντες απειλών συνδέθηκαν στους λογαριασμούς περισσότερων από 300.000 χρηστών της Nintendo χωρίς εξουσιοδότηση.

Η Nintendo προειδοποίησε, τότε, τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στους λογαριασμούς τους και να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης για τα επηρεαζόμενα NNID και Nintendo accounts.

Πηγή: Bleeping Computer