Σύμφωνα με την Wall Street Journal, 37 υπάλληλοι της Activision Blizzard φέρεται να «αποχώρησαν» από την εταιρεία από τον Ιούλιο του περασμένου έτους ως μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να καταπολεμήσει ζητήματα σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση. Η εκπρόσωπος της Activision Blizzard, Helaine Klasky, είπε επίσης στη WSJ ότι 44 άτομα τιμωρήθηκαν μετά από καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Δείτε επίσης: Activision Blizzard: Ερευνάται από τη SEC για διακρίσεις και παρενοχλήσεις υπαλλήλων

Αυτοί οι αριθμοί πιθανώς περιλαμβάνουν τους περισσότερους από 20 εργαζομένους που αποχώρησαν από την εταιρεία τον Οκτώβριο, μαζί με περίπου 20 εργαζόμενους που η εταιρεία επέπληξε εκείνη την εποχή. Η WSJ σημειώνει επίσης ότι η Activision Blizzard συγκέντρωσε περίπου 700 καταγγελίες εργαζομένων για κακή συμπεριφορά στο χώρο εργασίας. Η Activision Blizzard ήθελε να δημοσιεύσει μια έκθεση που συνοψίζει τα αποτελέσματα της εν εξελίξει έρευνά της προς το τέλος του περασμένου έτους, αλλά η WSJ αναφέρει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Bobby Kotick αρνήθηκε, λέγοντας ότι θα ενίσχυε τα προβλήματα της εταιρείας και θα τα έκανε να φαίνονται χειρότερα από ό,τι είναι.

«Σε όλη την Activision Blizzard, η ομάδα μας εργάζεται ακούραστα, ώστε κάθε εργαζόμενος να αισθάνεται ασφαλής, ίσος, ότι η φωνή του ακούγεται και ότι έχει δύναμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Activision Blizzard, Rich George. Ο George επιβεβαίωσε επίσης ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις αναθεωρήσεις του 90 τοις εκατό των αναφορών των εργαζομένων από τον Ιούλιο και περιγράφει την υποτιθέμενη άρνηση του Kotick να δημοσιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες ως “ανακριβή”.

Δείτε ακόμα: Μήνυση στην Activision Blizzard για συνεχείς σεξουαλικές παρενόχλησεις

Τον περασμένο Ιούλιο, το Υπουργείο Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια (DFEH) μήνυσε την Activision Blizzard για την προώθηση κουλτούρας «συνεχούς σεξουαλικής παρενόχλησης». Από τότε, πολλοί υπάλληλοι έχουν παρουσιάσει τις δικές τους εμπειρίες σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν στην εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση γνώριζε και ενδεχομένως ενθάρρυνε τη συμπεριφορά. Η εταιρεία κατέληξε σε διακανονισμό 18 εκατομμυρίων δολαρίων με την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, αλλά η DFEH άσκησε πρόσφατα έφεση κατά της απόφασης του δικαστή που την εμποδίζει να παρέμβει.

Δείτε επίσης: Η Activision μηνύει εταιρεία που διανέμει cheat για το Call of Duty

Ο Kotick έχει επίσης κατηγορηθεί προσωπικά για καταχρηστική συμπεριφορά τον Νοέμβριο και παρά το γεγονός αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εξακολουθούσε να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία του. Λίγο αργότερα, περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι υπέγραψαν αίτηση για την απομάκρυνση του Kotick από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος είπε μόνο ότι θα σκεφτόταν να παραιτηθεί εάν η τοξική εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας δεν μπορούσε να διορθωθεί άμεσα.