Οι γονείς του Austin McEwen, ενός από τους έξι υπαλλήλους που σκοτώθηκαν όταν αποθήκη της Amazon κατέρρευσε από ανεμοστρόβιλο, τον περασμένο μήνα, μήνυσαν την εταιρεία για τον άδικο θάνατο του γιου τους.

Amazon: Μήνυση από γονείς υπαλλήλου που σκοτώθηκε στην αποθήκη που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο

Οι γονείς του McEwen ισχυρίζονται ότι η Amazon, καθώς και μια κατασκευαστική εταιρεία που σχετίζεται με την εγκατάσταση που υπέστη τη ζημιά μετά το χτύπημα από τον ανεμοστρόβιλο στις 10 Δεκεμβρίου 2021, δεν είχαν φροντίσει ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, όπως ο γιος τους, από τραυματισμούς ή θάνατο.

Δείτε επίσης: Amazon στους υπαλλήλους: Αν περάσει από το μυαλό σας η αυτοκτονία λόγω φόρτου εργασίας, μιλήστε μας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, ο McEwen, 26 ετών, έκανε παραδόσεις για την Amazon και εργαζόταν εκείνη την ημέρα παρά τις προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλο στην περιοχή. Ο άτυχος εργαζόμενος αναζήτησε καταφύγιο σε ένα μπάνιο στην εγκατάσταση, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της αγωγής.

Η Alice McEwen, μητέρα του Austin, είπε ότι η Amazon επέλεξε να μην εκκενώσει εγκαίρως το χώρο, και κράτησε εκεί τους υπαλλήλους για την ολοκλήρωση και αποστολή παραγγελιών.

Φαίνεται ότι η Amazon έβαλε πρώτα τα κέρδη κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου, και όχι την ασφάλεια του γιου μας και των άλλων πέντε οικογενειών που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα“, είπε.

Δείτε επίσης: UK: Η Amazon εγκαταλείπει τα σχέδια για ban πιστωτικών καρτών Visa

Σε μια δήλωση στο CNN Business Monday, η εκπρόσωπος της Amazon, Kelly Nantel, δήλωσε ότι η εταιρεία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της, τονίζοντας ότι “η εστίαση της Amazon συνεχίζει να είναι στην υποστήριξη των εργαζομένων και των συνεργατών μας, των οικογενειών που έχασαν τους αγαπημένους τους, της γύρω κοινότητας και όλων αυτών που επηρεάστηκαν από τους ανεμοστρόβιλους

“.
Amazon: Μήνυση από γονείς υπαλλήλου που σκοτώθηκε στην αποθήκη που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο

Η Nantel είπε ότι η αγωγή παρουσιάζει κάποια πράγματα διαφορετικά σε σχέση με την κατάσταση και την ασφάλεια του κτιρίου, αλλά και σε σχέση με τις προειδοποιήσεις που είχαν γίνει για τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Σημείωσε, επίσης, ότι οι ειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα είναι συνηθισμένες στην περιοχή και ότι δεν συνηθίζεται να κλείνουν οι επιχειρήσεις και να σταματούν τις δραστηριότητές τους εν αναμονή ισχυρών καταιγίδων.

Η κυβερνητική υπηρεσία Occupational Safety and Health Administration (OSHA), που διερευνά περιστατικά ασφάλειας στο χώρο εργασίας, ξεκίνησε έρευνα για την κατάρρευση της εγκατάστασης της Amazon, τον περασμένο μήνα. Η υπηρεσία έχει έξι μήνες για να ολοκληρώσει την έρευνα.

Δείτε επίσης: Η Amazon φέρνει το Fire TV στο αυτοκίνητό σας

Ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι ήδη από τις 9 Δεκεμβρίου, ήταν πολύ σαφές ότι αυτή η περιοχή θα μπορούσε να κινδυνεύσει από ανεμοστρόβιλο και ότι υπήρξαν αρκετές προειδοποιήσεις.

Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει η Amazon είναι: Γιατί ήταν παρόντες αυτοί οι εργαζόμενοι σε αυτήν την εγκατάσταση;“, είπε ο δικηγόρος.

Πηγή: edition.cnn.com