Η Google φέρεται να εργάζεται σε ένα AR Headset. Με την κωδική ονομασία Project Iris, η τεχνολογία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2024.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησαν νέα updates Google Play Store και Services

Δείτε επίσης: Google: Αλλαγές στο white noise sound του Assistant προκάλεσαν αντιδράσεις

Παρόμοια με εκείνα που αναπτύσσονται από τη Meta και την Apple, η συσκευή της Google χρησιμοποιεί κάμερες που κοιτούν προς τα έξω για να συνδυάσει computer graphics με real-world video feed, δημιουργώντας την εμπειρία μικτής πραγματικότητας που λείπει επί του παρόντος στα γυαλιά AR.

Όπως αναφέρθηκε από το The Verge, το πρώιμο πρωτότυπο του Project Iris, το οποίο προφανώς μοιάζει με ένα ζευγάρι γυαλιά σκι που τροφοδοτούνται με μπαταρία, χρησιμοποιεί έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή Google που τρέχει σε Android. Ωστόσο, μια λίστα θέσεων εργασίας ανώτερου μηχανικού λογισμικού υποδηλώνει ότι στην εταιρεία αναπτύσσει ένα μοναδικό λειτουργικό σύστημα AR.

Δείτε επίσης: Google: Ίσως ενέκρινε κατά λάθος διαφήμιση απάτης με δωροκάρτα Target

Η ομάδα του Augmented Reality OS της Google, με επικεφαλής τον πρόσφατο στρατολογημένο Mark Lucovsky, αναζητά νέα μέλη που θα βοηθήσουν στην «ανάπτυξη των τεχνολογιών επόμενης γενιάς που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο δισεκατομμύρια χρήστες συνδέονται, εξερευνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους», ανέφερε η περιγραφή εργασίας.

Η Google εισήλθε στην αρένα των έξυπνων γυαλιών το 2013 με τα οπτικά γυαλιά Google Glass το οποίο εγχείρημα στο τέλος δεν ευοδώθηκε. Ο ανταγωνισμός από τη Meta και την Apple φαίνεται να έχει ωθήσει την Google στο να εισέλθει ξανά στην αγορά.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com