Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια, το πρώτο personal computer Macintosh της Apple παρουσιάστηκε στον κόσμο, φέρνοντας επανάσταση στον κόσμο της τεχνολογίας και αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές.

Ο Steve Jobs, ο Steve Wozniak και η έξυπνη και ικανή ομάδα τους στην Apple ανακοίνωσαν στις 24 Ιανουαρίου του 1984, την κυκλοφορία του Macintosh 128K, του original personal computer της Apple.

Δείτε επίσης: Apple Music συνδρομητές: Στην δεύτερη θέση – πολύ πίσω από το Spotify

Από τότε, η Apple έχει φέρει πολλά καινοτόμα προϊόντα (όχι μόνο υπολογιστές) και έχει γίνει μια από τις πιο σημαντικές και δημοφιλείς τεχνολογικές εταιρείες, δημιουργώντας ψηφιακές συσκευές που έχουν φέρει επανάσταση στη βασική χρήση της τεχνολογίας. Μερικές από αυτές είναι τα iPhone, iMac, iPad και iPod, τα οποία έχουν κάνει τεράστια εμπορική επιτυχία.

Ο αρχικός Mac, που πωλήθηκε για 2495 $ το 1984 αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αλληλεπιδρούσαν με τους υπολογιστές.

Ουσιαστικά, επέτρεψε σε απλούς, καθημερινούς ανθρώπους να μάθουν να χειρίζονται έναν υπολογιστή με την απλότητά του.

Το Macintosh παρουσίασε στον κόσμο το ποντίκι και πολλά από τα graphical user interfaces που ξέρουμε σήμερα, όπως τα pull-down menus, τα παράθυρα με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, δυνατότητα για scroll και άλλα.

Η Apple παρουσίασε το αρχικό Macintosh computer ως έναν υπολογιστή “απίστευτα απλό στη χρήση“, που δεν προοριζόταν μόνο για αυτούς που ήξεραν από τεχνολογία.

Η εταιρεία πούλησε 70.000 μονάδες μέσα σε έξι μήνες, από την επίσημη κυκλοφορία του Macintosh το 1984.

Δείτε επίσης: Η Apple με το iOS 15 διόρθωσε δύο σοβαρές ευπάθειες ασφαλείας

Σαν σήμερα η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο Macintosh computer

Το τέταρτο τρίμηνο του 2021, οι αποστολές υπολογιστών Apple Mac υπολογίστηκαν σε 6,8 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

Μόλις είδατε μερικές φωτογραφίες του Macintosh“, είπε ο Steve Jobs κατά την επίσημη κυκλοφορία του Mac.

Τώρα θα ήθελα να σας δείξω το ίδιο το Macintosh“.

Δείτε επίσης: Λερώθηκε το πανί γυαλίσματος της Apple; Απλά καθαρίστε το!

Εκείνο το Mac έμοιαζε ελάχιστα με τα σημερινά μοντέλα. Είχε μια μικρή μονόχρωμη οθόνη, ένα μεγάλο ποντίκι και περιορισμένα pixels. Υπήρξε, επίσης, μια φωνή που “μιλούσε” στο κοινό κατά τη διάρκεια της επίδειξης.

Ο κ. Jobs και η παρέα του έκαναν και ένα σχόλιο (μέσω του Macintosh) για τον ηγέτη της αγοράς υπολογιστών εκείνη την εποχή, τον προσωπικό υπολογιστή της IBM. Το σχόλιο αφορούσε το μέγεθός του.

Δεν έχω συνηθίσει στη δημόσια ομιλία, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα ρητό που σκέφτηκα την πρώτη φορά που συνάντησα ένα IBM mainframe: Μην εμπιστεύεστε ποτέ έναν υπολογιστή που δεν μπορείτε να σηκώσετε“, έγραψε ο υπολογιστής Mac στην οθόνη του, ενώ παράλληλα ακουγόταν η φωνή.

Σήμερα η Apple είναι μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες, ενώ πρόσφατα έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε τα $ 3 τρισεκατομμύρια σε αξία.

Πηγή: The New Daily