Όλη η σειρά iPhone 13 αποτελείται από τηλέφωνα εξαιρετικής ποιότητας – αλλά φαίνεται πως εδώ και λίγο καιρό ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών φαίνεται να αντιμετωπίζει ένα ανησυχητικό πρόβλημα, η οθόνη μερικές φορές γίνεται ροζ.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να αποκλείσετε τις ειδοποιήσεις από message αγνώστων

Όπως σημειώνει το 9to5Mac, αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, με έναν χρήστη του iPhone 13 Pro να δημοσιεύει σε ένα forum thread Apple Discussions ότι το two-day-old τηλέφωνό του δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καθώς η οθόνη του γινόταν ροζ για λίγα δευτερόλεπτα πριν από το reloading.

Η Apple αντικατέστησε αυτήν τη συσκευή, αλλά έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει πολλές παρόμοιες αναφορές σε όλο τον ιστό και δεν είχε κάθε χρήστης την τύχη να αποκτήσει ένα νέο τηλέφωνο χωρίς να πληρώσει.

Οι συγκεκριμένες αναφορές όμως φαίνεται ότι διαφέρουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρη η οθόνη γίνεται ροζ, ενώ σε άλλες τα εικονίδια της γραμμής κατάστασης παραμένουν λευκά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα συμβαίνει επανειλημμένα ή ορισμένες φορές ενώ το τηλέφωνο του χρήστη μέχρι εκεινή την στιγμή λειτουργούσε σωστά.

Ωστόσο, το πρόβλημα φαίνεται να περιορίζεται στα iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max και iPhone 13 mini, με τα παλαιότερα τηλέφωνα της Apple να μην επηρεάζονται.

Δεν είναι σαφές πόσο διαδεδομένο είναι στην πραγματικότητα αυτό το πρόβλημα, αλλά το MyDrivers παρουσιάζει μια πιθανή λύση που προφανώς προέρχεται από την εξυπηρέτηση πελατών της Apple.

Δείτε επίσης: Apple: Διορθώνει σφάλμα DoorLock που απενεργοποιεί τα iPhone και iPad

Σύμφωνα με την εξυπηρέτηση πελατών της Apple, πρόκειται για πρόβλημα software και όχι hardware, γεγονός που εξηγεί γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις τα εικονίδια της γραμμής κατάστασης δεν αλλάζουν χρώμα. Εάν πρόκειται για πρόβλημα software, τότε αυτό σημαίνει ότι η Apple μπορεί να προωθήσει μια διόρθωση σφαλμάτων που θα το διορθώσουν.

Προς το παρόν, ωστόσο, η εταιρεία συμβουλεύει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας και την αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

Από το σχόλιο στο MyDrivers δεν είναι απολύτως σαφές εάν η Apple εννοεί την πιο πρόσφατη έκδοση (iOS 15.2) ή την έκδοση beta (iOS 15.3). Αλλά θα συνιστούσαμε να ξεκινήσετε με το iOS 15.2 εάν δεν το έχετε ήδη και μόνο τότε να εξετάσετε το iOS 15.3 εάν το πρόβλημα συνεχιστεί, καθώς είναι λογισμικό beta μπορεί από μόνο του να είναι ασταθές.

Επίσης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αναφορά αυτής της επιδιόρθωσης σφαλμάτων σε καμία έκδοση software, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημειώσεις έκδοσης για το iOS 15.3, παρά το γεγονός ότι το software περιλαμβάνει ορισμένες νέες δυνατότητες ή διορθώσεις σφαλμάτων.

Δείτε επίσης: Πριν από 15 χρόνια παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone από τον Steve Jobs

Η υποστήριξη της Apple συνιστά επίσης να βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές στο τηλέφωνό σας είναι ενημερωμένες, σε περίπτωση που υπάρχει κάποια ασυμβατότητα μεταξύ μιας έκδοσης εφαρμογής και της iOS έκδοσης σας.

Αν και η παραπάνω συμβουλή μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει για μερικούς ανθρώπους, δεν είναι σαφές εάν αυτό το σφάλμα έχει όντως διορθωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS ή αν η Apple απλώς ελπίζει ότι θα επιλύσει το πρόβλημα.

Επομένως, θα ήταν καλό η Apple να παρέχει περισσότερη σαφήνεια για το θέμα – και ορισμένες πραγματικές σημειώσεις έκδοσης για το iOS 15.3 θα ήταν χρήσιμες.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com