Σαράντα τερματικά οπτικών επικοινωνιών για τους δορυφόρους Blackjack, πρόκειται να παραδώσει η CACI τους επόμενους μήνες.

Δείτε επίσης: “Η πιο σημαντική εμπειρία”, λέει ο William Shatner για το ταξίδι στο διάστημα με τη Blue Origin

Τα τερματικά παράγονται στο πλαίσιο της σύμβασης DARPA 16,3 εκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε το 2020 στην SA Photonics, μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια την οποία η CACI εξαγόρασε στα τέλη του περασμένου έτους για 275 εκατομμύρια δολάρια.

Τα οπτικά τερματικά χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση δορυφόρων σε τροχιά, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα στο διάστημα.

Η CACI, ένας μεγάλος εργολάβος στον τομέα της άμυνας με έδρα το Reston της Βιρτζίνια, κατασκευάζει προηγμένα συστήματα επικοινωνιών με λέιζερ για τη NASA και τις υπηρεσίες πληροφοριών και αποφάσισε να αγοράσει την SA Photonics προκειμένου να επιδιώξει στρατιωτικές και εμπορικές αγορές για μικρά, φθηνότερα οπτικά τερματικά.

Η εταιρεία επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής στη Φλόριντα, ώστε να μπορεί να παράγει αρκετές εκατοντάδες οπτικά τερματικά ετησίως. Η πρώτη παρτίδα των τερματικών της DARPA θα παραδοθεί αυτό το καλοκαίρι, ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν με τα δορυφορικά λεωφορεία Blackjack που κατασκευάζονται από την Blue Canyon Technologies και θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν κάποια στιγμή αυτό το φθινόπωρο.

Δείτε ακόμα: Νέα τεχνολογία από την DARPA θα ελέγχει το μυαλό

Το Blackjack είναι ένα πείραμα για την επίδειξη των δυνατοτήτων μικρών δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά της Γης για στρατιωτικές επικοινωνίες, προειδοποίηση πυραύλων και πλοήγηση.

Οπτικά τερματικά της SA Photonics βρίσκονται ήδη στο διάστημα ως μέρος μιας επίδειξης της DARPA που ονομάζεται Mandrake 2. Δύο μικροί δορυφόροι — που εκτοξεύτηκαν στις 30 Ιουνίου σε μια αποστολή κοινής χρήσης του SpaceX — αναπτύχθηκαν από την υπηρεσία για να αποδείξουν την τεχνολογία οπτικής διαδορυφορικής ζεύξης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πρώτη εκτόξευση δορυφόρων Blackjack.

Ένας εκπρόσωπος της DARPA είπε στις 28 Ιανουαρίου ότι οι δορυφόροι Mandrake 2 «παραμένουν υγιείς και οι δοκιμές συνεχίζονται».

Η πρώτη παρτίδα δορυφόρων Blackjack θα εκτοξευθεί αυτό το φθινόπωρο επίσης σε ένα rideshare της SpaceX, είπε ο εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης: Τμήμα πυραύλου της SpaceX βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το φεγγάρι

Ο Todd Probert, CEO της εταιρείας, είπε ότι η επιτυχημένη απόδοση των τερματικών στο πρόγραμμα Blackjack, θα καταστήσει την εταιρεία ανταγωνιστική για πολύ μεγαλύτερες παραγγελίες για το Transport Layer της Υπηρεσίας Διαστημικής Ανάπτυξης. Η SDA βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής έως και τριών βασικών εργολάβων για την κατασκευή 144 δορυφόρων για το Transport Layer Tranche 1. Κάθε δορυφόρος αναμένεται να έχει από τρία έως πέντε οπτικά τερματικά, γεγονός που το καθιστά μια τεράστια ευκαιρία.