Η εφαρμογή Shortcuts είναι ο κόμβος αυτοματισμού στο iPhone σας, αλλά στέλνει και πολλές ειδοποιήσεις. Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για τα Shortcuts δεν είναι απλή και θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

Όπως και εμείς, εάν έχετε ρυθμίσει πολλούς αυτοματισμούς στο iPhone, το Κέντρο ειδοποιήσεων μπορεί να είναι γεμάτο ειδοποιήσεις που σας ενημερώνουν ότι εκτελείται ένας αυτοματισμός. Σε περίπτωση που έχετε την τάση να ξεχνάτε ότι έχετε ρυθμίσει αυτοματισμούς, αυτές οι ειδοποιήσεις λειτουργούν ως χρήσιμες υπενθυμίσεις. Δεν θα χρειαστεί να μαντέψετε γιατί το Apple Watch σας αλλάζει τυχαία κατά τη διάρκεια της ημέρας, χάρη στις ειδοποιήσεις Shortcuts.

Δείτε επίσης: iOS 15.4: Μπορεί να φέρει 120 Hz animations σε όλα τα apps σε iPhone 13 Pro, Pro Max

Εάν δεν είστε λάτρης των επαναλαμβανόμενων ειδοποιήσεων, μπορούν να απενεργοποιηθούν. Θα σας δείξουμε και μια μέθοδο απόκρυψης της προσωρινής ειδοποίησης banner που εμφανίζεται όταν ανοίγετε εφαρμογές με προσαρμοσμένα εικονίδια στο iPhone σας.

Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων από την εφαρμογή Shortcuts στο iPhone

Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις των Shortcuts, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει πρόσφατα τουλάχιστον μία ειδοποίηση από την εφαρμογή. Δεν μπορείτε απλώς να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις από την εφαρμογή Shortcuts, καθώς δεν υπάρχει επιλογή στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εάν μια ειδοποίηση δεν εμφανίστηκε πρόσφατα, δημιουργήστε και εκτελέστε οποιονδήποτε αυτοματισμό στο iPhone σας και θα λάβετε μια ειδοποίηση.

Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Settings στο iPhone σας και πατήστε “Screen Time”.

Επιλέξτε “See All Activity”.

Κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα Notifications και πατήστε “Show More”. Βεβαιωθείτε ότι τα Shortcuts εμφανίζονται σε αυτή τη λίστα εφαρμογών.

Στο επάνω μέρος, θα δείτε μια ενότητα που ονομάζεται “This Week”. Πατήστε το εικονίδιο με το αριστερό βέλος που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία. Αυτό θα αλλάξει το όνομα της ενότητας σε “Last Week”.

Τώρα πατήστε το εικονίδιο με το δεξί βέλος για να το επαναφέρετε στο “This Week”. Αυτό πρέπει να το κάνετε γιατί μερικές φορές το πάτημα της επιλογής Shortcuts δεν θα κάνει τίποτα. Η επιστροφή στην προηγούμενη εβδομάδα και η επιστροφή στο παρόν στις ρυθμίσεις Screen Time διορθώνει αυτό το ζήτημα.

Επιλέξτε την επιλογή “Shortcuts”.

Απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο “Allow Notifications” για να σταματήσετε τις ειδοποιήσεις για Shortcuts.

Αυτό θα σας κάνει να απαλλαγείτε από τις ειδοποιήσεις για αυτοματισμούς στο iPhone σας. Θα εξακολουθείτε να βλέπετε προσωρινές ειδοποιήσεις banner (οι οποίες δεν εμφανίζονται στο Notification Center) για τις Siri συντομεύσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να βλέπετε γραμμές προόδου και άλλα μηνύματα για συντομεύσεις ως συνήθως.

Δείτε επίσης: Google One VPN: Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε χρήστες iPhone και iPad

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών στο iPhone

Θα βλέπετε μια προσωρινή ειδοποίηση κάθε φορά που εκκινείτε μια εφαρμογή με ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο εφαρμογής (το οποίο είναι ουσιαστικά ένα bookmark για μια εφαρμογή στην αρχική οθόνη σας) στο iPhone σας. Είναι δυνατό να απαλλαγείτε από αυτό χρησιμοποιώντας έναν αυτοματισμό.

Η προειδοποίηση είναι ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο αυτοματισμό για κάθε bookmark που έχετε. Εάν το iPhone σας χρησιμοποιεί μια πολύ τροποποιημένη Home Screen με πολλά προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών, τότε θα βρείτε αυτή την δουλειά αρκετά δυσκίνητη. Βέβαια εμείς θα σας δείξουμε πως να απαλλαγείτε από τις ειδοποιήσεις εκκίνησης εφαρμογών για προσαρμοσμένα εικονίδια εφαρμογών.

Δείτε επίσης: Πώς να εκτελέσετε εφαρμογές iPhone και iPad σε συσκευές Mac

Ανοίξτε την εφαρμογή Shortcuts στο iPhone σας και επιλέξτε την καρτέλα “Automation” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πατήστε το εικονίδιο “+” στην επάνω δεξιά γωνία.

Επιλέξτε “Create Personal Automation”.

Κάντε scroll προς τα κάτω και πατήστε “App”.

Τώρα πατήστε “Choose” και επιλέξτε οποιαδήποτε εφαρμογή για την οποία έχετε αποθηκεύσει έναν bookmark με ένα προσαρμοσμένο εικονίδιο. Στην περίπτωσή μας, επιλέξαμε το Mail.

Επιλέξτε “Done”.

Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το “Is Opened” και μετά πατήστε “Next”.

Επιλέξτε “Add Action.”

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ενέργεια σας αρέσει. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε κάτι που δεν κάνει αλλαγές στην εφαρμογή, επειδή ο στόχος είναι απλώς να σταματήσετε την εμφάνιση της ειδοποίησης banner. Επιλέξαμε “Text”.

Πατήστε το κουμπί “Next”.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το “Ask Before Running”.

Πατήστε “Done”.

Τώρα μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο προσαρμοσμένης εφαρμογής και η ειδοποίηση banner δεν θα εμφανιστεί. Εάν ναι, κλείστε αναγκαστικά την εφαρμογή που επιλέξατε και την εφαρμογή Shortcuts. Στη συνέχεια, πατήστε ξανά το εικονίδιο προσαρμοσμένης εφαρμογής και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com