Η Ikea σχεδιάζει τον επόμενο χρόνο να προσλάβει περισσότερα από 150 άτομα σε ρόλους data και technology σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Προειδοποίηση προς οδηγούς: Μην εμπιστεύεστε τη νέα τεχνολογία

Δείτε επίσης: 10 κορυφαίες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για το 2022

Στο πλαίσιο της αναζήτησης ταλέντων, το οποίο η μάρκα επίπλων έχει ονομάσει «γεύση του μέλλοντος», η Ikea ελπίζει ότι μια εναλλακτική προσέγγιση συνεντεύξεων θα συμβάλει στην προσέλκυση μιας πιο διαφορετικής γκάμα ανθρώπων σε τοποθεσίες όπως η Ολλανδία, Σουηδία, Γερμανία και Ελβετία.

Ενώ επί του παρόντος υπάρχει έλλειψη διαφορετικότητας στον τομέα της τεχνολογίας, ένα από τα οφέλη της αύξησης των διαφορετικών τύπων ανθρώπων στις ομάδες τεχνολογίας είναι η δημιουργικότητα που φέρνει στο τραπέζι η ποικιλομορφία της σκέψης – διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ιδέες και οι διαφορετικοί άνθρωποι στη δημιουργία προϊόντων σημαίνει ότι αυτά τα προϊόντα είναι πιο πιθανό να καλύψουν τις ανάγκες περισσότερων ανθρώπων.

Τα τελευταία χρόνια, η Ikea έχει ως στόχο να κάνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της πιο βιώσιμα και οικονομικά προσιτά, κάτι που ο έμπορος λιανικής πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί με την πρόσληψη ατόμων που δεν είναι μόνο γνώστες σε τομείς όπως η τεχνολογία, τα δεδομένα, το λιανικό εμπόριο και η επίπλωση, αλλά είναι και ευφάνταστοι.

Η Ikea ισχυρίζεται ότι οι ψηφιακές της ομάδες χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η εικονική πραγματικότητα (VR) και τη μηχανική μάθηση (ML) με «επαναστατικούς τρόπους» για την καινοτομία της επιχείρησης και των προϊόντων της.

Δείτε επίσης: Great Reset και κρυπτονόμισμα – Τεχνολογία και Μεγάλη Επαναφορά

Η εταιρεία διαφημίζει επί του παρόντος ψηφιακές θέσεις εργασίας στους τομείς της μηχανικής και τεχνολογίας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της καινοτομίας υλικών, της εξερεύνησης, της συνεργασίας δημιουργίας και καινοτομίας, των λύσεων πληροφορικής και των ψηφιακών λύσεων και των ομάδων βιωσιμότητας.

Πηγή πληροφοριών: computerweekly.com