ΗΠΑ: Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 817.000 οχήματα, επειδή η υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας ενδέχεται να μην ακούγεται όταν τα οχήματα εκκινούν και ο οδηγός ξεκινά την οδήγηση χωρίς να έχει βάλει τη ζώνη του.

Δείτε επίσης: Η Tesla ανακαλεί 54.000 οχήματα που δεν σταματούν στα STOP

Η ανάκληση καλύπτει τα Model S sedan και Model X SUV 2021 και 2022, καθώς και τα μοντέλα Model 3 sedan και 2020 έως 2022 Model Y SUV, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από τις ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας.

Οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την ασφάλεια των μηχανοκίνητων οχημάτων απαιτούν να ηχούν οι ηχητικές προειδοποιήσεις για την ζώνη κατά την εκκίνηση των οχημάτων και ο ήχος σταματά όταν τοποθετούνται οι μπροστινές ζώνες.

Δείτε επίσης: Προμηθευτής των Apple και Tesla “χτυπήθηκε” από ransomware

Τα έγγραφα ανάκλησης που δημοσιεύτηκαν από την Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρουν ότι το πρόβλημα συμβαίνει μόνο εάν ο οδηγός άφησε το όχημα στον προηγούμενο κύκλο οδήγησης ενώ ηχούσε ο ήχος.

Η Tesla θα διορθώσει το πρόβλημα κυκλοφορώντας μια ενημέρωση λογισμικού στις αρχές αυτού του μήνα. Η υπηρεσία ασφαλείας λέει ότι χωρίς το ηχητικό σήμα, ένας οδηγός μπορεί να μην ξέρει ότι η ζώνη ασφαλείας του δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν φαίνεται να έχουν προκληθεί τυχόν ατυχήματα ή τραυματισμοί λόγω του προβλήματος. Βέβαια, συνεχίζει να εμφανίζει η οπτική υπενθύμιση για την ζώνης ασφαλείας.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε από το Ινστιτούτο Δοκιμών και Έρευνας Αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας στις 6 Ιανουαρίου. Η Tesla διερεύνησε και διαπίστωσε ότι χρειαζόταν να γίνει ανάκληση των οχημάτων στις 25 Ιανουαρίου, αναφέρουν τα έγγραφα.

Δείτε επίσης: Musk: Προτεραιότητα της Tesla για φέτος είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ

Η ανάκληση είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της εταιρείας και καλύπτει και τα τέσσερα μοντέλα της σειράς. Οι εκτιμήσεις του Motorintelligence.com δείχνουν ότι από το 2013 η Tesla στις ΗΠΑ έχει πουλήσει κάτι περισσότερο από 1 εκατομμύριο οχήματα.

Η ανάκληση έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενο έλεγχο από την NHTSA, την υπηρεσία οδικής ασφάλειας της χώρας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η Tesla θα ανακαλέσει σχεδόν 54.000 αυτοκίνητα και SUV επειδή το λογισμικό “Full Self-Driving” υπό κάποιες προϋποθέσεις τους επιτρέπει να μην σταματάνε εντελώς στις διασταυρώσεις που έχουν STOP.

Πηγή πληροφοριών: globalnews.ca