Η Microsoft αυτήν την εβδομάδα κυκλοφόρησε τη νέα εφαρμογή Microsoft Defender Preview για συσκευές Android και Windows. Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πιθανολογείται ότι θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές καθώς υποβάλλεται σε περισσότερες δοκιμές.

Δείτε επίσης: Patch Tuesday Φεβρουαρίου 2022: Η Microsoft διορθώνει 48 ευπάθειες

Δείτε επίσης: Microsoft: Πώς σχεδιάζει να περιορίσει τη διανομή malware μέσω εγγράφων του Office;

Το Microsoft Defender είναι το εργαλείο κατά του κακόβουλου λογισμικού της εταιρείας και ήταν διαθέσιμο στα Windows για λίγο, ενώ κυκλοφόρησε με κάποια δυναμικότητα και στο Android με το Microsoft Defender ATP, το οποίο προοριζόταν μόνο για επαγγελματίες χρήστες. Η νέα έκδοση Microsoft Defender Preview σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε την ασφάλεια όχι μόνο για την τρέχουσα συσκευή σας, αλλά για όλες τις συσκευές σας που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό Microsoft. Στην αρχική σελίδα, μπορείτε να δείτε μια περίληψη της κατάστασης προστασίας σας σε όλες τις συσκευές σας, όπως φαίνεται παρακάτω.

Μπορείτε να κάνετε κλικ ή να πατήσετε σε αυτόν τον πίνακα για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση κάθε συσκευής. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό των εφαρμογών και των συνδέσμων (σε Android) ή των αρχείων (στα Windows) που σαρώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Στα Windows, μπορείτε επίσης να δείτε τις τρέχουσες ρυθμίσεις σας για πράγματα όπως προστασία από ιούς και απειλές, προστασία ransomware και άλλα. Μπορείτε επίσης να δείτε το ιστορικό ασφαλείας σας, εάν θέλετε να ελέγξετε τις προηγούμενες απειλές.

Δείτε επίσης: Η Microsoft δοκιμάζει νέα χαρακτηριστικά των Windows 11

Για τους χρήστες των Windows, αυτό δεν φαίνεται να είναι ακριβώς μια αντικατάσταση του Windows Security, αλλά μάλλον ως συμπλήρωμά του ή μια νέα προσέγγιση του UI που μπορεί τελικά να αντικαταστήσει την ενσωματωμένη εφαρμογή. Στο Android, η χρησιμότητα μιας εφαρμογής προστασίας από ιούς είναι αμφισβητήσιμη, αλλά μπορεί να σας πει εάν έχετε εγκαταστήσει μια δυνητικά κακόβουλη εφαρμογή.

Η πιο χρήσιμη δυνατότητα που μπορεί να αποκομίσετε από αυτό είναι πραγματικά η δυνατότητα να ελέγχετε την κατάσταση ασφαλείας όλων των συσκευών σας στο ίδιο μέρος. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με κάποιον άλλον, ώστε να μπορείτε να δείτε στο τηλέφωνό σας εάν κάποιος άλλος χρήστης μπορεί να έχει εγκαταστήσει ή κατεβάσει κακόβουλο λογισμικό.

Εάν ενδιαφέρεστε και ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορείτε να κάνετε λήψη του Microsoft Defender Preview για Windows στο Microsoft Store και για Android στο Google Play Store. Η εφαρμογή Windows θα εγκατασταθεί σε περιοχές εκτός των ΗΠΑ, αλλά δεν θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε, τουλάχιστον προς το παρόν.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com