Η Samsung ανακοίνωσε τη νέα σειρά τηλεφώνων Galaxy S22 και το tablet Galaxy Tab S8 την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του πρώτου Unpacked event για το 2022. Το κορυφαίο προϊόν, όμως, ήταν το high-end Samsung Galaxy S22 Ultra.

Το Galaxy S22 Ultra αξιοποιεί την αγαπημένη λειτουργικότητα του Galaxy Note και τις πιο διάσημες πτυχές της σειράς S και τα συγχωνεύει για μια πραγματικά μοναδική mobile εμπειρία“, δήλωσε ο TM Roh, πρόεδρος και επικεφαλής της Samsung Electronics Mobile Experience.

Δείτε επίσης: Η Samsung στο Galaxy S22 χρησιμοποιεί πλαστικό από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος

Εδώ μπορείτε να δείτε όσα γνωρίζουμε για το εντυπωσιακό Galaxy S22 Ultra:

Το S22 Ultra θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά στην τιμή, το S22 Ultra είναι το πιο ακριβό τηλέφωνο στη νέα σειρά της Samsung. Ξεκινά από 1.200 $. Η τιμή αυξάνεται όσο μεγαλώνει και ο διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης.

Στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε τις τιμές για τη νέα σειρά Galaxy S22:

128GB256GB512GB1TB
Galaxy S22$799$849N/AN/A
Galaxy S22 Plus$999$1,049N/AN/A
Galaxy S22 Ultra$1,199$1,299$1,399

Τι σχέση έχει το S22 Ultra με το Galaxy Note

Η Samsung φαίνεται πως έχει δανειστεί κάποια στοιχεία του παρελθόντος για το νέο Galaxy S22 Ultra. Για πρώτη φορά μετά το Galaxy Note 20, το πιο πρόσφατο τηλέφωνο υψηλής τεχνολογίας της Samsung διαθέτει μια φυσική υποδοχή στο smartphone για S Pen stylus. Το περσινό Galaxy S21 Ultra ήταν το πρώτο τηλέφωνο Galaxy S που υποστήριξε το S Pen, αλλά δεν υπήρχε μέρος αποθήκευσης του stylus και έπρεπε οι χρήστες να πάρουν ξεχωριστά μια θήκη.

Το S22 Ultra διαθέτει και ένα σχετικά παρόμοιο σχεδιασμό με το Note, με πιο έντονες άκρες/γωνίες, και έτσι διαφέρει σημαντικά από την πιο soft εμφάνιση των Galaxy S22 και S22 Plus. Η μεγάλη οθόνη 6,8 ιντσών του S22 Ultra θυμίζει επίσης το Note.

Galaxy S22 Ultra: Κάμερες

Οι προδιαγραφές της κάμερας του S22 Ultra μοιάζουν αρκετά με του Galaxy S21 Ultra του περασμένου έτους. Ωστόσο, η Samsung ισχυρίζεται ότι έχει φέρνει σημαντικές βελτιώσεις για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στο χρήστη.

Δείτε επίσης: Η Samsung κατασκεύασε ένα τσιπ ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Το νέο smartphone έρχεται με 108-megapixel wide, 12-megapixel ultrawide και δύο 10-megapixel telephoto φακούς.

Διαθέτει, επίσης, κάμερα selfie 40 megapixel. Η Samsung λέει ότι οι αναβαθμίσεις κάμερας θα κάνουν τη λήψη φωτογραφιών στο σκοτάδι (η Samsung το αποκαλεί Nightography) καλύτερη.

Galaxy S22 Ultra: Χρώματα

Το S22 Ultra έρχεται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα: μαύρο, λευκό, πράσινο και μπορντό. Τα βασικά Galaxy S22 και S22 Plus διατίθενται σε μαύρο, λευκό, ροζ χρυσό και πράσινο.

Βασικές προδιαγραφές

Η Samsung συνήθως χρησιμοποιεί τόσο τα δικά της Exynos chips όσο και τους επεξεργαστές της Qualcomm στα τηλέφωνά της, ανάλογα με την περιοχή. Η αμερικανική έκδοση της σειράς S22 τρέχει το Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm, το οποίο σύμφωνα με τον κατασκευαστή chip θα φέρει βελτιώσεις όπως η δυνατότητα λήψης βίντεο 8K στα 30 frames ανά δευτερόλεπτο και 30% ταχύτερο graphics rendering.

Ο νέος επεξεργαστής Exynos 2200 της Samsung παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα. Το νέο τσιπ λέγεται ότι είναι gaming powerhouse και περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια μονάδα επεξεργασίας γραφικών που κατασκεύασε σε συνεργασία με την AMD. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το Galaxy S22 διαθέτει αυτό το τσιπ.

Δείτε επίσης: Η Samsung θα χτίσει εργοστάσιο παραγωγής chip στις ΗΠΑ

Όσον αφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το S22 Ultra διαθέτει μπαταρία 5.000 mAh και γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 45 watt.

Τα τηλέφωνα Ultra της Samsung περιλαμβάνουν επίσης περισσότερη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο από τα λιγότερο ακριβά μοντέλα. Το ίδιο ισχύει και για Galaxy S22 Ultra. Η βασική έκδοση του S22 Ultra διαθέτει 8 GB μνήμης RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν ένα μοντέλο με μνήμη RAM 12 GB και αποθηκευτικό χώρο 256 GB, και 512 GB και 1 TB.

Πηγή: CNET