Η Toshiba σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις ιδιόκτητες τεχνολογίες εγγραφής, FC-MAMR, MAS-MAMR και τεχνολογία disk stacking για να αυξήσει τις χωρητικότητες του σκληρού δίσκου (HDD) στα 30 TB (από το 2023).

Δείτε επίσης: Η Google θα περιορίσει τον δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στο Drive για WhatsApp backups

Δείτε επίσης: Google Drive: Προειδοποιεί για ύποπτα αρχεία που χρησιμοποιούνται για phishing/malware

Το δημοσιονομικό 2023 της Toshiba λήγει στις 31 Μαρτίου 2024.

Οι λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν σε ένα γράφημα της Toshiba που παρουσιάστηκε σε αναλυτές κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου επενδυτικών σχέσεων που έγινε αυτή την εβδομάδα στο Τόκιο, ενόψει της έκθεσης της Toshiba για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου για το οικονομικό έτος 2021 (έληξε στις 31 Δεκεμβρίου ’21) που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου.

Στους αναλυτές παρουσιάστηκε το παραπάνω διάγραμμα που αφορά τους HDD.

Αυτήν τη στιγμή αποστέλλει 9-platter 18TB drives και, με την εταιρεία Showa Denko, η οποία διαθέτει τμήμα HDD, παρουσίασε τεχνολογία 30+TB MAS-MAMR HDD.

Στο διάγραμμα φαίνεται ένας drive 20 TB για το fy2021 – το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου 2022 –, αν και μέχρι στιγμής η Toshiba δεν έχει ανακοινώσει τέτοιο προϊόν.

Για κάποια στιγμή μέσα στο δημοσιονομικό 2022 προβλέπεται ένας drive 26 TB, επομένως θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή από τον Απρίλιο και μετά.

Δείτε επίσης: FBI: Χάκερ στέλνουν ταχυδρομικά USB drives που εγκαθιστούν ransomware

Λογικά θα χρειαστεί μια κατασκευή 10 x 3TB  or 11 x 2.7TB platter για να φτάσει το όριο των 30 TB. Ένας τέτοιος drive θα έφερνε την Toshiba πάνω από τη Seagate όσο και από τη Western Digital σε όρους χωρητικότητας.

Η Toshiba θα μπορούσε να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει shingling, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποια αναφορά σε αυτό – ζητήσαμε από την εταιρεία περισσότερες λεπτομέρειες.

Το γράφημα δείχνει ότι η Toshiba θα παρουσιάσει drives HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording) το 2025 (οικονομικό έτος), παράλληλα με το MAS MAMR – και οι δύο σε επίπεδο 35 TB. Επίσης, έχει προγραμματίσει να να επεκταθεί πέρα ​​από το επίπεδο των 40 TB στο οικονομικό έτος 2026.

Το οικονομικό έτος της Toshiba διαρκεί από την 1η Απριλίου ενός ημερολογιακού έτους έως τις 31 Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους. Να επισημάνουμε ότι το γράφημα στην παραπάνω διαφάνεια εμφανίζει τον drive 30 TB στη μέση μεταξύ του έτους 2023 και του 2024 της Toshiba.

Τέλος, μέχρι στογμής η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το πότε ακριβώς θα εμφανιστεί ο drive 30 TB.

Πηγή πληροφοριών: theregister.com