Με μία υπενθύμισή της, η Microsoft ενημέρωσε εκ νέου τους πελάτες της, ότι μερικές εκδόσεις των Windows 10, συμπεριλαμβανομένων των 20H2 και 1909 πλησιάζουν στο τέλος της υποστήριξής τους (EOS).

Δείτε επίσης: Microsoft: Διορθώνει σφάλμα στο Defender που επιτρέπει παράκαμψη των σαρώσεων για malware

Σε ένα έγγραφο υποστήριξης, η Microsoft δήλωσε ότι τα Windows 10 20H2 (γνωστά και ως Ενημέρωση Οκτωβρίου 2020) θα φτάσουν στο EOS στις 10 Μαΐου 2022.

Αυτή η ανακοίνωση ισχύει για χρήστες Windows 10 Home, Pro, Pro Education και Pro for Workstations. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις Enterprise, Education και IoT Enterprise θα φτάσουν στο EOS στις 9 Μαΐου 2023.

Σε ξεχωριστή ειδοποίηση, η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι εκδόσεις Enterprise, Education και IoT Enterprise των Windows 10 1909 θα φθάσουν επίσης στο τέλος της υποστήριξής τους στις 10 Μαΐου 2022 (τα Windows 10 1909 Home, Pro, Pro Education και Pro for Workstations έφτασαν στο EOS Μάιος 2021).

Αυτές οι εκδόσεις δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας μετά τις 10 Μαΐου 2022. Οι πελάτες που επικοινωνούν με την Υποστήριξη της Microsoft μετά από αυτήν την ημερομηνία θα κληθούν να ενημερώσουν τη συσκευή τους στην πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 για να συνεχίσουν να υποστηρίζονται“, εξήγησε η Microsoft.

Δείτε ακόμα: Τα Windows 10 21H2 αποκτούν και προστασία από ransomware

Έως ότου αυτές οι εκδόσεις των Windows 10 1909 και 20H2 φτάσουν στο EOS, το Windows Update θα επιβάλλει ενημερώσεις δυνατοτήτων σε καταναλωτικές συσκευές και μη διαχειριζόμενες επαγγελματικές συσκευές που φτάνουν στο τέλος της υποστήριξης.

Με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft διασφαλίζει ότι αυτά τα συστήματα παραμένουν υποστηριζόμενα και λαμβάνουν κρίσιμες μηνιαίες ενημερώσεις, ενημερώσεις ασφαλείας και βελτιώσεις. Όταν ξεκινήσει η ενημέρωση δυνατοτήτων, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν έναν βολικό χρόνο επανεκκίνησης για να ολοκληρώσουν την ενημέρωση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης της υπηρεσίας για τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10 είναι διαθέσιμες στις Συνήθεις Ερωτήσεις κύκλου ζωής των Windows, στις Συχνές ερωτήσεις για την εξυπηρέτηση των Windows 10 και μέσω του εργαλείου αναζήτησης Πολιτική κύκλου ζωής της Microsoft.

Η εταιρεία παρέχει επίσης στους πελάτες μια πλήρη λίστα με όλα τα προϊόντα για τα οποία τελειώνει η υποστήριξη ή που θα αποσυρθούν το 2022.

Δείτε επίσης: Windows 10 KB5009596: Η ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει διορθώσεις

Εάν εκτελείτε μια έκδοση των Windows 10 που πλησιάζει το EoS και δεν σας προσφέρεται αυτόματη ενημέρωση, θα πρέπει να ελέγξετε μη αυτόματα μέσω του διαλόγου Windows Update.

Τα Windows 11 21H2 εισήλθαν επίσης στη φάση ευρείας ανάπτυξης στις 27 Ιανουαρίου και είναι πλέον διαθέσιμα για όλους τους πελάτες με κατάλληλη συσκευή μέσω του Windows Update.