Ένας video game hacker και εξέχον μέλος μιας ομάδας που πουλούσε πειρατικά βιντεοπαιχνίδια, κοστίζοντας στη Nintendo και άλλες εταιρείες περισσότερα από 65 εκατομμύρια δολάρια, καταδικάστηκε την Πέμπτη σε 40 μήνες φυλάκιση από ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Δείτε επίσης: Η CIA συλλέγει κρυφά δεδομένα Αμερικανών!

Τον Οκτώβριο, ο video game hacker Gary Bowser, 52 ετών, ομολόγησε την ενοχή του για δύο κακουργήματα για το ρόλο του στο Team Xecuter, μια επιχείρηση που πουλούσε παράνομες συσκευές που επέτρεπε στους ανθρώπους να παίζουν πειρατικά video games σε κονσόλες όπως το Nintendo Switch, το Sony PlayStation Classic και το Microsoft Xbox, δήλωσε την Πέμπτη το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Ουάσιγκτον.

Δείτε επίσης: ModifiedElephant: Η hacking ομάδα που έμεινε απαρατήρητη για μια δεκαετία

Ως μέρος μιας συμφωνίας, ο κ. Bowser, Καναδός που ζούσε στη Δομινικανή Δημοκρατία τη στιγμή της σύλληψής του, τον Σεπτέμβριο του 2020, συμφώνησε να πληρώσει 4,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στη Nintendo of America.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του με τους εισαγγελείς, ο κ. Bowser ομολόγησε την ενοχή του για συνωμοσία για παράκαμψη τεχνολογικών μέτρων και για διακίνηση συσκευών καταστρατήγησης και για διακίνηση αυτών των συσκευών, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Βέβαια να επισημάνουμε ότι οι άλλες κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν.

Οι εισαγγελείς αποκάλεσαν τον κ. Bowser «εξέχοντα ηγέτη» της Team Xecuter, μιας ομάδας πειρατείας βιντεοπαιχνιδιών της οποίας τα προϊόντα, όπως είπαν, περιελάμβαναν διαδικτυακές βιβλιοθήκες πειρατικών βιντεοπαιχνιδιών. Η ομάδα, η οποία είχε πάνω από δώδεκα μέλη σε όλο τον κόσμο, πουλούσε και «συσκευές παράκαμψης» που επέτρεπαν στους χρήστες να χακάρουν κονσόλες όπως το Nintendo Switch, μια δημοφιλής συσκευή χειρός στην οποία οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν παιχνίδια όπως το Super Mario Odyssey και το Super Smash Bros.

Δείτε επίσης: FTC: Οι Αμερικανοί το 2021 έχασαν 547 εκατ. $ σε romance scams

Ο κ. Bowser διαχειριζόταν τους ιστότοπους του ομίλου και απαντούσε σε ερωτήσεις πελατών, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Σε μια δήλωση που έγινε την Πέμπτη, η Nintendo ευχαρίστησε τις ομοσπονδιακές αρχές για τις προσπάθειές τους «να περιορίσουν τις παράνομες δραστηριότητες σε παγκόσμια κλίμακα που προκαλούν σοβαρή βλάβη στη Nintendo και τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών».

Πηγή πληροφοριών: nytimes.com