Στις παρουσιάσεις του Microsoft PowerPoint, μπορείτε να αλλάξετε το φόντο των διαφανειών σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα προσαρμοσμένο φόντο σε όλα ή να επιλέξετε διαφάνειες στην παρουσίασή σας. Δείτε πώς.

Δείτε επίσης: Microsoft PowerPoint: Πώς να κάνετε περικοπή ενός βίντεο για μια παρουσίαση;

Αλλάξτε το φόντο για επιλεγμένες διαφάνειες στο PowerPoint

Για να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο φόντο μόνο για επιλεγμένες διαφάνειες, πρώτα ανοίξτε την παρουσίασή σας με την εφαρμογή Microsoft PowerPoint.

Όταν ξεκινήσει το PowerPoint, στην κορδέλα στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα “View”.

Στην καρτέλα “View”, στην αριστερή γωνία, κάντε κλικ στο “Normal” για να δείτε την παρουσίασή σας σε κανονική λειτουργία.

Από τη λίστα διαφανειών στα αριστερά της οθόνης σας, επιλέξτε τις διαφάνειες στις οποίες θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο φόντο. Για να επιλέξετε πολλές διαφάνειες, κρατήστε πατημένο το Ctrl (Windows) ή το Command (Mac) ενώ κάνετε κλικ στις διαφάνειες.

Μόλις επιλεγούν οι διαφάνειές σας, στην κορδέλα του PowerPoint στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα “Design”.

Στην καρτέλα “Design”, από την ενότητα “Customize”, επιλέξτε “Format Background”.

Στα δεξιά του interface του PowerPoint, θα δείτε ένα παράθυρο “Format Background”. Εδώ, στην ενότητα “Fill”, θα επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο φόντο για τις διαφάνειές σας.

Δείτε επίσης: Πώς να μετατρέψετε μια παρουσίαση PowerPoint σε βίντεο;

Οι επιλογές σας είναι:

  • Solid Fill: Για να εφαρμόσετε ένα μονοχρωματικό γέμισμα στις διαφάνειές σας, επιλέξτε αυτήν την επιλογή.
  • Gradient Fill: Για να χρησιμοποιήσετε ένα χρωματικό γέμισμα με διαβάθμιση, επιλέξτε αυτήν την επιλογή.
  • Picture or Texture Fill: Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα ή μια υφή ως φόντο των διαφανειών σας, κάντε κλικ σε αυτήν την επιλογή. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα κάνοντας κλικ στο “Insert” ή να επιλέξετε μια υφή κάνοντας κλικ στην επιλογή “Texture”.
  • Pattern Fill: Για να χρησιμοποιήσετε μια από τις πολλές υφές του PowerPoint ως φόντο, επιλέξτε αυτήν την επιλογή.

Οι αλλαγές σας θα αντικατοπτρίζονται στις διαφάνειές σας σε πραγματικό χρόνο. Όταν ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση του προσαρμοσμένου φόντου σας, κλείστε το παράθυρο “Format Background” κάνοντας κλικ στο “X” στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Και αυτό είναι. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε την παρουσίασή σας για να διατηρήσετε τις αλλαγές σας.

Δείτε επίσης: Τρόπος μετατροπής ενός εγγράφου Word σε παρουσίαση του PowerPoint

Προσθήκη φόντου για όλες τις διαφάνειες στο PowerPoint

Μπορείτε να διαμορφώσετε ένα μεμονωμένο προσαρμοσμένο φόντο και να το εφαρμόσετε σε όλες τις διαφάνειες στην τρέχουσα παρουσίασή σας. Αυτό σας εξοικονομεί πολύ χρόνο, καθώς δεν χρειάζεται να επεξεργαστείτε με μη αυτόματο τρόπο το φόντο κάθε διαφάνειας.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την παρουσίασή σας με το Microsoft PowerPoint. Στην κορδέλα της εφαρμογής στο επάνω μέρος, κάντε κλικ στην καρτέλα “Design”.

Στην καρτέλα “Design”, στην ενότητα “Customize”, κάντε κλικ στην επιλογή “Format Background”.

Στα δεξιά της οθόνης σας, θα ανοίξει ένα παράθυρο “Format Background”. Σε αυτό το παράθυρο, χρησιμοποιώντας την ενότητα “Fill”, θα καθορίσετε ένα φόντο για όλες τις διαφάνειές σας.

Οι επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε είναι:

  • Solid Fill: Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να εφαρμόσετε ένα συμπαγές γέμισμα σε όλες τις διαφάνειές σας.
  • Gradient Fill: Επιλέξτε αυτήν την επιλογή για να εφαρμόσετε ένα χρωματικό γέμισμα με διαβάθμιση σε όλες τις διαφάνειές σας.
  • Picture or Texture Fill: Για να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα ή μια υφή ως φόντο, κάντε κλικ σε αυτήν την επιλογή. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Insert” για να προσθέσετε μια εικόνα που θα χρησιμοποιηθεί ως φόντο ή να κάνετε κλικ στο “Texture” για να χρησιμοποιήσετε μια υφή ως φόντο των διαφανειών σας.
  • Pattern Fill: Κάντε κλικ σε αυτήν την επιλογή για να προβάλετε διάφορα μοτίβα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φόντο για την παρουσίασή σας.

Αφού διαμορφώσετε το φόντο σας, εφαρμόστε το σε όλες τις διαφάνειές σας κάνοντας κλικ στο “Apply to All” στο κάτω μέρος του παραθύρου “Format Background”.

Και αμέσως, όλες οι διαφάνειες στην παρουσίασή σας θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το πρόσφατα καθορισμένο φόντο. Καλή παρουσίαση!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com