Η οθόνη Alienware της Dell που χρησιμοποιεί την τεχνολογία quantum dot OLED (QD-OLED) της Samsung θα φτάσει αυτή την άνοιξη με ένα εκπληκτικά λογικό κόστος 1.299 $, ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω tweet. Η Dell αποκάλυψε για πρώτη φορά την κυρτή οθόνη gaming 34 ιντσών στην CES, η οποία υπόσχεται την εξαιρετικά υψηλή αντίθεση των οθονών OLED με βελτιωμένη φωτεινότητα, εύρος χρωμάτων και ομοιομορφία.

Δείτε επίσης: Νέα Dell BIOS updates: Προκαλούν την μη εκκίνηση των laptops/desktops

Αυτή η τιμή μπορεί να μην οικονομική, αλλά άλλες οθόνες OLED αυτού του τύπου κοστίζουν πολύ περισσότερο. Το UltraFine OLED μοντέλο 32 ιντσών της LG κοστίζει 3.999 δολάρια, ενώ ακόμη και το μοντέλο UltraFine των 27 ιντσών κοστίζει 2.999 δολάρια.

Δείτε επίσης: Η επιδιόρθωση του Dell driver επιτρέπει επιθέσεις πυρήνα στα Windows

Το μοντέλο Alienware έχει προδιαγραφές σχεδιασμένες για gamers. Δηλαδή διαθέτει ανάλυση 3.440 x 1.440, ρυθμό ανανέωσης 175 Hz, χρωματική γκάμα DCI-P3 99,3, αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1 και 250 nits φωτεινότητας με 1,000 nits peak. Προσφέρει και HDR

, σύμφωνα με το ελάχιστο πρότυπο DisplayHDR True Black 400 για οθόνες OLED.

Η τεχνολογία QD-OLED της Samsung χρησιμοποιεί μπλε οργανικές διόδους εκπομπής φωτός που περνούν μέσα από κβαντικές κουκκίδες για να δημιουργήσουν κόκκινο και πράσινο. Αυτό συγκρίνεται με το τυπικό OLED, το οποίο χρησιμοποιεί μπλε και κίτρινες ενώσεις OLED. Το μπλε έχει την ισχυρότερη φωτεινή ενέργεια, επομένως το QD-OLED θεωρητικά προσφέρει περισσότερη φωτεινότητα και απόδοση. Άλλα πλεονεκτήματα είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, πιο ακραίες γωνίες θέασης και μικρότερη πιθανότητα burn-in.

Δείτε επίσης: Ο Steve Jobs ήθελε η Dell να προεγκαταστήσει το Mac OS σε PCs και να πληρώσει πολλά εκατομμύρια

Το πώς αποδίδει δεν έχει φανεί ακόμη, καθώς η τεχνολογία είναι ολοκαίνουργια. Αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα μόλις η οθόνη Alienware κυκλοφορήσει στην αγορά.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com