Χιλιάδες υπάλληλοι της Microsoft θα αρχίσουν να επιστρέφουν στα γραφεία, στο τέλος Φεβρουαρίου.

Η Microsoft ανοίγει ξανά τα γραφεία της στην Ουάσιγκτον και στο γνωστό Bay Area για τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες. Σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας τη Δευτέρα, η επιστροφή θα ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία είπε ότι από εκείνη την ημέρα, οι εργαζόμενοι έχουν 30 ημέρες για να “κάνουν προσαρμογές στη ρουτίνα τους και να υιοθετήσουν τις εργασιακές προτιμήσεις-συνθήκες που έχουν συμφωνήσει με τους διευθυντές τους“.

Δείτε επίσης: Microsoft: Δυσκολεύει την κλοπή κωδικών πρόσβασης σε Windows

Τον περασμένο χρόνο, η εταιρεία είχε αναφέρει διάφορες πιθανές ημερομηνίες επιστροφής στα γραφεία. Ωστόσο, οι συνθήκες με τον COVID-19 δεν επέτρεπαν την επιστροφή στην κανονικότητα. Το Σεπτέμβριο του 2021, η Microsoft σταμάτησε να ορίζει νέες ημερομηνίες και είπε ότι δεν θα άνοιγε μέχρι τα πράγματα να γίνουν καλύτερα και να μην αποτελεί ο COVID “σημαντικό βάρος”. Η Microsoft είπε ότι η πλειονότητα των κατοίκων στην κομητεία Κινγκ, όπου ζουν οι περισσότεροι υπάλληλοι των γραφείων της Ουάσιγκτον, είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσηλείες έχουν μειωθεί στην περιοχή.

Η εταιρεία είπε ότι και άλλα γραφεία σε άλλες τοποθεσίες των ΗΠΑ θα ανοίξουν ξανά σύντομα, “αν το επιτρέπουν οι συνθήκες”.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διορθώνει σφάλμα στο Defender που επιτρέπει παράκαμψη των σαρώσεων για malware

Η Microsoft ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που έκλεισε τα γραφεία της τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας. Έκτοτε είχε υιοθετήσει μια υβριδική προσέγγιση στην εργασία. Η εταιρεία είπε ότι εξακολουθεί να “αγκαλιάζει” την υβριδική εργασία και οι εργαζόμενοι μπορούν να ζητήσουν να προσαρμόσουν τον χώρο, την τοποθεσία ή τις ώρες εργασίας τους ακόμη και όταν τα γραφεία ανοίξουν ξανά κανονικά.

Στην ανάρτηση της εταιρείας, ο Chris Capossela, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και chief marketing officer, είπε ότι η Microsoft θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή (κρούσματα κλπ) για να προσαρμόσει τις κινήσεις της. Ο Capossela τόνισε ότι η Microsoft θα λαμβάνει υπόψη τις οδηγίες των ειδικών δημόσιας υγείας, προτού λάβει τις αποφάσεις της.

Δείτε επίσης: Patch Tuesday Φεβρουαρίου 2022: Η Microsoft διορθώνει 48 ευπάθειες

Όσον αφορά σε άλλες εταιρείες, η Meta σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τα γραφεία της στα τέλη Μαρτίου, ενώ η Apple, η Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δεν έχουν ανακοινώσει νέες ημερομηνίες επιστροφής.

Πηγή: www.protocol.com