Σήμερα το Shield TV της Nvidia ενημερώθηκε μέσω της νέας έκδοσης του, το Shield Experience Upgrade 9.0.1. Αυτή η έκδοση επιδιόρθωσε τα σφάλματα από την ενημέρωση του προηγούμενου μήνα που βασίζεται στο Android 11. Η Nvidia δημοσίευσε τις σημειώσεις έκδοσης στο φόρουμ της που περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για μερικές ακόμη διορθώσεις ενώ ανέβασαν ακόμη μια δημοσίευση με μερικά γνωστά ζητήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και στην καινούρια ενημέρωση.

Δείτε επίσης: Το Fortnite επιστρέφει στο iOS χάρη στην υπηρεσία GeForce NOW της Nvidia

Η μεγαλύτερη επιδιόρθωση που έγινε στην ενημέρωση επιλύει σημαντικά ζητήματα του Plex Media Server ενώ έχει επιδιορθωθεί και ο χειρισμός των δικαιωμάτων πρόσβασης των αρχείων, ο οποίος είχε αλλάξει λόγω της μετάβασης σε Android 11. Αυτή η έκδοση κυκλοφόρησε περίπου έναν μήνα αφού βγουν μικρότερες επείγουσες ενημερώσεις κώδικα και διανεμήθηκε σε χρήστες που θέλουν να υποβάλουν τις τηλεοράσεις Shield τους σε εκδόσεις beta.

Nvidia Shield TV Update: Διόρθωση των bugs του Android 11

Ωστόσο, πριν γίνει αυτή η αναγκαία αναβάθμιση, στην τρίτη επείγουσα ενημέρωση του κώδικα δημιουργήθηκαν κάποια σφάλματα εκ των οποίων το ένα προκάλεσε υπερβολικά αργή μεταφορά αρχείων με μία συσκευή αποθήκευσης και το file transfer που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SMB. Το πρόβλημα της μεταφοράς των αρχείων περιλαμβάνεται στην λίστα των γνωστών σφαλμάτων της έκδοσης Shield Experience 9.0.1, ενώ παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και με αποσυνδέσεις του Wi-Fi λόγω των mesh networks, αλλά η εταιρία επισημαίνει ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί με την απενεργοποίηση της περιαγωγής Wi-Fi.

Δείτε επίσης: Η επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική Lovelace της Nvidia μάλλον δεν θα διαφέρει και πολύ από την Ampere

Η αναβάθμιση του Android 11 θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για την Nvidia να αποδείξει στους χρήστες ότι θα φροντίσει και θα υποστηρίξει το προϊόν της μακροπρόθεσμα. Αντιθέτως όμως, τα σφάλματα της προηγούμενης ενημέρωσης έχουν εκτροχιάσει την σκληρή δουλειά των χρηστών στις ρυθμίσεις των πολυμέσων τους. Οι χρήστες λάτρεψαν ωστόσο την ευελιξία του Shield TV καθώς μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένα βιβλιοθήκες με το Kodi και το Plex για να προσομοιώνουν βιντεοπαιχνίδια.

Nvidia Shield TV Update: Διόρθωση των bugs του Android 11

Από τότε που κυκλοφόρησε το λογισμικό, η ανάρτηση της Nvidia Shield TV στο Twitter για το Experience 9.0 έχει βομβαρδιστεί από πάνω από εκατό παράπονα από απογοητευμένους χρήστες. Ταυτόχρονα, ένας χρήστης ανέφερε ότι προσπάθησε να αγοράσει μια νέα τηλεόραση Shield για να επιστρέψει στο παλιό λογισμικό αλλά η συσκευή ενημερωνόταν αυτόματα στην έκδοση 9.0.

Εάν διαθέτετε τηλεόραση Shield, αναζητήστε την ειδοποίηση ενημέρωσης για το Shield Experience έκδοσης 9.0.1 (33.1.0.283) που κυκλοφορεί τώρα.

Πηγή: theverge.com