Η Nissan Motor Co. θα ξεκινήσει την παραγωγή δύο νέων ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ από το 2025, αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητές της στην ηλεκτροκίνηση.

Ως μέρος της επέκτασης, η Nissan δήλωσε την Πέμπτη ότι θα επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να μετατρέψει εργοστάσιό της στην πόλη Canton (Mississippi), σε “κέντρο κατασκευής και τεχνολογίας EV”. Σύμφωνα με τη Νissan, η επένδυση θα περιλαμβάνει και την προσθήκη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με μπαταρίες.

Δείτε επίσης: Mercedes-Benz: Κυκλοφορεί έκδοση AMG υψηλών επιδόσεων για το ηλεκτρικό EQE

Nissan: Επενδύσεις για την παραγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Mississippi

Το εργοστάσιο της Nissan στην πολιτεία Mississippi που καλύπτει μια τεράστια έκταση, έφερε την παραγωγή αυτοκινήτων στην περιοχή, όταν άνοιξε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα (EV) της Nissan – το ένα μοντέλο Νissan και το άλλο Infiniti – θα είναι πολύ εντυπωσιακά. Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες.

Τα δύο νέα μοντέλα θα σχεδιαστούν και συναρμολογηθούν σε μια νέα γραμμή στο εργοστάσιο της Canton, το οποίο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 410.000 οχημάτων και κατασκευάζει το Altima midsize sedan και τα Frontier και Titan pickups.

Δείτε επίσης: Alice: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αεροπλάνο είναι έτοιμο για πτήση

Nissan: Επέκταση στις ΗΠΑ

Το Canton project είναι η πρώτη από τις πολλές επενδύσεις που ετοιμάζει η Νissan για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στις ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μόλις ξεκινήσαμε“, είπε ο πρόεδρος της Nissan Americas, Jeremie Papin, την Πέμπτη.

Οι καταναλωτές αρχίζουν να αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, δήλωσε ο COO της Nissan Motor Co., Ashwani Gupta, κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης.

Δείτε επίσης: Η Ford θα διπλασιάσει την παραγωγή των ηλεκτρικών F-150 Lightning

Στην κρίσιμη αγορά των ΗΠΑ, όπου τα EV αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερο σκεπτικισμό, η Nissan αναμένει ότι τα οχήματα μόνο με μπαταρία θα αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ έως το 2030.

Αυτό είναι φιλόδοξο σχέδιο, δεδομένου ότι το μοναδικό ηλεκτρικό προϊόν της αυτοκινητοβιομηχανίας – το Leaf – αντιπροσώπευε μόλις το 1,5% των πωλήσεων του Ομίλου Nissan στις ΗΠΑ πέρυσι.

Πηγή: www.autonews.com